6.3.2015

Tärkeää!!!

Haluaisin kertoa vähän tekijän oikeuksista sillä tiedän monia jotka eivät ymmärrä mitä saa tehdä ja mitä ei. Tärkeintä on muistaa että mitään ei saa kopioida luvatta. Googlesta löytyy paljon kuvia mutta niitä EI saa kopioida, sillä google ei omista kuvia. Esim. Jos kirjoitat kuvahakuun Vinski kissa löydät kuvia jotka ovat tästä blogista ja kopiot sen kysymättä minulta rikot suomen lakia ja joudut korvaamaan sen sillä en ole antanut lupaa kopiointiin, kait huomaat että tuossa vieressä lukee: KUVIA EI SAA KOPIOIDA! Entä jos kuvan sivulla ei sanota saako kuvia kopioida vai ei. Sillon kannattaa kysyä sivuston ylläpitäjältä.


Entä sitten kun olet saanut luvan kuvan kopiointiin ja ehkä myös muokkaukseen?
Jos kopioit kuvan esimerkiksi blogiisi sinun pitää merkitä kuvan viereen/alle miltä sivulta ja kenen ottama kuva on esimerkiksi seuraavasti:
(c)vinski kissa / vinuski.blogspot.com
tuossa on yksi esimerkki voit myös kirjoittaa omalla tavallasi kunhan kuvan ottaja ja sivusto on merkitty. Jos saat luvan muokata kuvaa ja teet siitä esim. Profiili kuvan jollekkin sivustolle sinun on merkittävä tekijän oikeuksiin kuvan muokkaaja ja ottaja sekä sivusto mistä kuva on.
Kaikki tiedot pitää olla selkeästi esillä.


Toivottavasti kaikki noudattavat tekijän oikeus lakia kunnioittamalla muiden omaisuutta. Tämä teksti oli vähän tylsä ja tätä saa jakaa kunhan kerrot että tämä on minun kirjoittamani!
Kiitos kun luit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.