15.10.2015

Mitä on olla viimeistä vuotta peruskoulussa?

Heippa taas! Nyt kirjoita jo toista kertaa tällä viikolla mutta mitäpä se haittaa?
Tällä kertaa ajattelin kertoa vähän jotain millaista on olla yhdeksännellä luokalla peruskoulussa.

Aloitetaan k9-kortista. En tiedä onko sellaista kaikissa kaupungeissa mutta meillä ainankin on sellainen. Eli k9-kortti on pieni kortti jolla pääsee ilmaisena sen kaupungin kulttuuri juttuihin esimerkiksi teatteriin ja kaupungin orkesterin konsertteihin. Tämä kortti jaetaan vain kaikille yhdeksäs luokkalaisille ja se onvoimassa lukuvuoden loppuun. Me saatiin tämä kortti vasta tänään.
Toista puolta en kuvannut koska siinä lukee koko nimeni.


Sitten on tukioppilas toiminta. Joka kouluilla tälläiste ei ole. Tukioppilaat auttavat uusia seiska luokkalaisia ja järjestävät koululle tapahtumia. Meillä seiskoille järjestettiin ryhmäytymispäivä missä oli kaikenlaisia tutustumis leikkejä. Järjestimme myös nahubileet jossa sitten päästiin vähän kilpailemaan. Näihin koko koulun juttuihin kuuluu erilaiset teemapäivät joista varmaan yleisin on halipäivä, jossa ideana on että jokaisella oppilaalla on hali sydämmet joihin on tarkoitus kerätä kaikkien nimet ketä halaa koulupäivän aikana. Meidän koulussamme toinen "perinne" teema juttu on väriviikko, eli jokaiselle viikonpäivälle (ma - pe) on oma väri/kuvio johon pitää pukeutua Esim. pinkki, ruutu yms. (mistäköhän toi pinkki tuli? :D) Olen itse siis tukioppilas. Tuo huppari ei muuten ollut mun koska oma oli jossain.

Kuva: http://yle.fi/uutiset/tukioppilaita_leivotaan_monella_reseptilla/6913913
Sitten on vähän enemmän kouluun liittyvää. Eli kokeet! Kokeisiin on varsinkin yhdeksännellä luokalla luettava paljon, koska ei mene kauaa kun on haettava jatko-opintoihin ja todistuksen numerot on ne jolla haetaan. Itse ajattelin mennä lukioon, koska ammatillisella puolella ei ollut mitään niin itseä kiinnostavaa. Keväällä meillä on tulossa vielä muutama valtakunnallinen koe eli koe jonka kaikki suomalaiset yhdeksäs luokkalaiset tekevät samaan aikaan. Näitä kokeita on melkein kaikista lukuainesta mutta meidän koululla niistä tehdään vain osa: matematiikka, englanti ja ruotsi. Jokainen koulu voi siis itse päättää kokeista mitkä haluavat oppilaille pitää. Kokeissa kerrataan kaikki asiat mitä on siitä aineesta opiskeltu yhdeksän vuoden aikana eli vaikka matematiikan kokeessa voi olla tehtävänä 5+3.

Toivottavasti jaksoit lukea tämän kaiken! Mutta tämä oli tälläinen erikois viikko kahden postauksen takia. Mitäköhän ensiviikolla?

2 kommenttia:

 1. Anonyymi3/11/15

  Ootko 12v?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olen 15.v 12 vuotias on vasta kuudenella luokalla

   Poista

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.