20.9.2016

Koeviikko #2

Heippa!
Nyt on luvassa se lupaamani toinen osa koe viikosta, joka tosin alka huomenna. Tämä postaus sisältää muutamia vinkkejä miten on helppo aloittaa lukeminen ja miten voisi lukea erilaisiin kokeisiin.

Ehkä se kaikista tärkein asia mitä tulisi muistaa, että älä jätä kaikkea viimeiseen hetkeen. Tee läksyt ja lue kappaleet jokaisen tunnin jälkeen ja käytä siihen aikaa. Muista myös palautta kaikki annetut tehtävät ajoissa. Kun olet tehnyt kaikki läksyt ja lukenut kappaleet on paljon helpompi aloittaa kertaamaan asioita eikä opetella niitä uudestaan. Meillä saa myös matikassa ja fysiikassa sekä kemiassa (ainankin) taulupisteitä jotka ovat ns. lisä pisteitä kokeessa eli jos menetän kokeessa neljä pistettä ja olen saanut taulupisteitä vaikka kolme niin en ole menettänyt kuin yhden pisteen kokeessa.

Aloita kertaaminen ajoissa, jotta ehdit kertaamaan kaikkiin kokeisiin. Riippuen kokeista mutta suosittelen n. kahta viikkoa aikaisemmin.
Kannattaa myös tehdä hyvä suunnitelma mitä lukee minäkin päivänä. Esim. kirjoittamalla kalenteriin mitä lukee minäkin päivänä ja minkä verran.


Eri aineiden kokeisiin valmistaudutaan eri tavalla. Alla muutama asia miten valmistaudun tämän hetkisiin kokeisiin.


Matikka: Ei ole vaihtoehtoja. Mitä enemmän tehtäviä sitä enemmän oppimista.
Historia: Tässä on monta eri vaihtoja. Itse vain luen kappaleita ja muistiinpanoja. Toinen tapa olisi lukea kappale ja tehdä siitä omanlaiset muistiinpanot. Tämä toimii myös suurimmassa osassa muitakin realiaineita.
Ruotsi: Tehtäviä ja sanoja, kielioppi asioiden kertausta.
Äikkä: Meillä on sellainen ainoistopohjainen essee, joten tutustu vain tekstiin ja saatan sinne jotain pientä merkatakkin.

Saman tehtävän voi tehdä monesti. Ja mitä enemmän värejä sitä mielenkiintoisempaa lukea :D


Tärkein asia opiskelussa on myös muistaa tehdä muutakin. Harrastukset ja kaverit ovat hyvä tapa miettiä muutakin kuin tulevia kokeita tai koulutehtäviä.


Kiitos, kun luit! Seuraavapostaus sisältää sitten syksyisiä kuvia.

1 kommentti:

  1. Anonyymi28/9/16

    Miten voi lukea historian kokeeseen jos se on ylihuomenna?

    VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.