12.10.2016

Blogin kirjoittaminen #8: Liikaa lukuja?

Heippa!
Pitkästä aikaa palaan taas blogisarjani "Blogin kirjoittaminen" pariin. Tämä on kahdeksas osa tätä sarjaa ja uskon, että teen vielä muutaman osan lisää.

Olen miettinyt onko kaikilla luvuilla, joita näen tämän blogin tilastoista merkitystä. Toki on kivaa nähdä kuinka monta katselua, lukijaa ja kommenttia on mutta onko se niin suuri asia. Kaikilla on jokin syy miksi kirjoittavat blogia ja toiset vain haluavat lisää lukijoita. Minä teen tätä, koska haluan jakaa kuvia, mielipiteitä ja ajatuksia. En siis tee tätä lukijamäärän tai katselukertojen takia.

On todella hienoa, että blogissani on melkein 50 lukijaa ja noin 9 000 katselukertaa. Joka päivä tulee paljon katselukertoja ja kommentteja on kiva lukea mutta minulle sillä määrällä ei ole muuta merkitystä kuin, että ihmiset pitävät siitä mitä kirjoitan tai teen. Toivon, että moni muu on myös samaa mieltä eikä kirjoita blogia vain lukijoiden takia. 

Milloin aloitin bloggaamisen ja miksi?
Noin kaksi vuotta sitten, kun meillä oli koulussa valinnaisaineena tietotekniikkaa, jossa teimme omat kotisivut. Pääsimme käyttämään Wordpressiä ja bloggeria. Sitä ennen olin jo miettinyt blogin tekoa ja katsellut erilaisia pohjia. Olin kokeillut myös bloggeria mutta en sitä vielä osannut käyttää. Päätin silloin, että tämä blogi jatkaa eloaan niiden oppituntien jälkeenkin. No tämä blogi on silloin perustettu ja pysyy täällä vielä pitkään. En silloin odottanut saavani paljoa lukijoita enkä sitä odota edelleenkään. Se ei ole tavoitteeni vaikka on todella huikeaa, että täällä on kävijöitä.

Katson kävijä määriä hyvin harvoin. Muistan katsoneeni näitä lukuja viimeksi kun sivun katseluita oli kokoajalta n. 4500 ja nyt niitä on jo n. 9000. Eli siis muutama kuukausi sittten. Minulle tärkeimpiä asioita ovat kuitenkin kommentit. Ei niiden määrä vaan sisältö. Se pienikin kommentti on suuri asia minulle, koska se on ainoa asia mitä tästä saan. En saa rahaa vaan hyvän mielen, kun joku on pitänyt kuvista tai jostakin postauksesta. Kenelle näilä tiedoilla on merkitystä? 
Kun miettii pidemmälle niin ehkä ainoat ketkä näitä tarvitsevat ovat yritykset, jos he harkitsevat yhteistyötä bloggaajien kanssa. He tekevät päätöksensä lukijoiden ja katselukertojen perusteella. Suuremmat yritykset vaativat, että sivulla on tuhansia kävijöitä viikossa, Pienimmille yritykselle se pienikin näkyvyys on hyvästä.

Minun mielipide yhteistyö jutuista? 
Minusta niissä ei ole mitään pahaa, jos oikeasti tarkoittaa sitä mitä sanoo. Tottakai, jos niitä yhteistöitä tulee liikaa niin voi miettiä tekeekö bloggaaja sitä pelkästään rahan takia. Muutama arvonta tai muu juttu on kyllä kiva nähdä varsinkin, jos kirjoittaja voi tuotettaan itse suositella. 

Tätä aihetta voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle mutta ehkä jätetään se tähän. Olen suunnittelemassa toista postausta jossa puhutaan vähän valokuvauksesta työnä ja harrastuksena sekä siihen liittyvästä palkkiosta. 


Mitä itse olet mieltä näistä luvuista? 


Todella suuri kiitos, jos jaksoit lukea tänne asti. 

8 kommenttia:

 1. Kirjoitan itse blogia sen takia, että pidän siitä, en lukijoiden määrän vuoksi. Aina kommentit ja lukijat inspiroi. En kuitenkaan kovin aktiivinen blogissa olisi, jos lukijoita tai mun blogista kiinnostuneita ei olisi ollenkaan. Hyvä postaus. :)

  www.tiiaemilia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tärkeää tehdä tätä omsta ilosta :)

   Poista
 2. Hieno teksti. Herätti paljon ajatuksia. Aloin heti käymään läpi sitä miksi itse bloggaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen huomannut, että jotkut eivät ajattele tälläisia asioita ja kun ajattelevat alkavat oikeasti ymmärtää paljon :)

   Poista
 3. Anonyymi12/10/16

  Tämä laittoi kylä ajattelemaan asioita ja sitä mikä on oikeasti tärkeää(;

  VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.