17.10.2016

Valokuvaus: Oikea työ?

Heippa!
Niinkuin jo mainitsin halusin kirjoittaa valokuvauksesta ja siitä voiko se olla oikea työ. Luin yhden postauksen aiheesta ja ajattelin kertoa oman mielipiteeni tästä ja tiivistän muutamia asioita mitä siinä mainittiin. Sen artikkelin voit lukea tästä. Tässä kerron kuitenkin lähes samat asiat vähän lyhyemmin.

Kuinka paljon aikaa kuluu muutaman onnistuneen kuvan ottamiseen?
No ensin tottakai täytyy olla kuvatava kohde. Jos se on eläin tai muu hyvin liikkuva kohde, voi kuvan ottaminen olla vaikeaa. Myös ihmisistä onnistuneen kuvan ottaminen on vaikeaa.

Valokuvaaja ottaa usein monia satoja kuvia ja silti niistä vain yksi tai muutama  valitaan. Miettikää vaikka lehden kansikuvaa. Kuvien ottamiseen voi mennä monta tuntia ja silti vain yksi valitaan. Samoin kuin hääkuva tai profiili kuva.

Entä muokkaus?

Muokkaukseen käytetään yleensä melkein saman varran kuin kuvienkin ottamiseen. Lehti kuvaajat lähettävät noin 10-30 kuvaa, joista kaikki ovat muokattuja. Eli kyllä muokkaukseenkin kuluu aikaa.

Oikea työ?
Jos yhden kansikuvan ottamiseen tai muihin kuviin esim. häissä. Kuluu aikaa montatuntia niin eikö siitä työstä myös pitäisi saada palkka? Tekisitkö itse töitä ilmaisena? Käyttäisitkö yli 6 tuntia aikaa työhon etkä saisi palkkaa? Vaikka kyseessä olisi pelkkä harrastelija palkkio on kyllä usein oikein.

Entä jos kaverisi kysyy uutta profiilikuvaa instagramiin? Se vaiva ei ole suuri ja minusta ainankin ihan hauskaakin. Tarvitseeko sinusta sellaisesta maksaa mitään? Empä usko. Voit toki ottaa kuvia tuntemattomista jos he niin haluavat ja pyytää pientä palkkiota.

Miten ammattilaiseksi? Ensin on toki muistettava, että et voi päästä kaikkiin tapahtumiin tai muihin kuvaajaksi, jos sinulla ei ole mitään esimerkkiä kuvistasi. Voit kysellä sukulaisilta, kavereilta ja muilta tutuilta, jos voisit kuvailla heitä ja heidän tapahtumia. Näin voisit näyttää muutamat parhaimmat otokset ja päästä ehkä hänen tapahtumiin ja muihin kuvaamaan.


Näistä asioista voi toki olla montaakin mieltä.

Kiitos, jos jaksoit lukea! Olen muuten toteuttamssa joulukalenteria taas tänäkin vuonna.Siihen saa laittaa ideoita jos on jotain mitä aluaisitte nähdä.

4 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus ja mielenkiintoinen sellainen!

  Muutama idea joulukalenteriin:
  DIY Joululahjat
  Joululahjatoiveet
  Parhaimmat saamasi joululahjat
  Suosikki blogisi
  DIY Jouluherkut

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ideoita todella tarvitaan :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen postaus! Harva (ellei joku hollywoodin ekspertti) elättää itsensä valokuvaamisella, joten sen rinnalla pitää kyllä aina olla jotain muutakin. Itse en ainakaan lähtisi pelaamaan pelkästään valokuvaajan ammatilla, kun koskaan ei voi olla varma töiden määrästä eikä palkassakaan ole kehumista. Mikäli yrittäjänä toimii, eikä esim. jonkun firman alaisena.

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia! Ootko miettinyt, että laittaisit kuvat suurempina blogiin? Pääsisivät vielä enemmän oikeuksiinsa :)

  VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.