17.12.2016

Luukku 17: Hiusvinkkejä!

Heippa! Enää viikko!
Tänään kerron muutaman vinkin miten voi pitää hiukset hyvässä kunnossa tai mitä kannattaa kokeilla kuiville hiuksille. Omat hiukseni ovat aika kuivat ja en sano etten tee itse näitä asioita mitä sanon ettei kannattaisi tehdä. 

1. Värjäys (erityisesti vaalennus) kuivattaa hiuksia tosi paljon. Kannattaa siis värjätä hiukset mahdollisimman harvoin. Muistakaa myös, että hiusväreille on ikäraja 16 vuotta. Tämä on vain suositus mutta kampaamoissa (ei välttämättä kaikissa) on käytäntö, ettei kenenkään alle 16-vuotiaan hiuksia värjätä edes vanhemman luvalla. Itse värjäsin ensimäisen kerran hiukseni suoraväreillä (eli pois pestävillä) 2015 keväällä ja samana kesänä värjäsin ensimmäisen kerran kestoväreillä. Sen jälkeen olen värjäillyt hiuksiani satunnaisesti. Suosittelen pitämään vähintään 4 viikkoa taukoa värjäyksien välillä. 


2. Vältä lämpökäsittelyä. Älä siis kuivaa, suorista tai kiharra hiuksiasi usein. Kuuluun niihin ihmisiin jotka evät voi elää ilman hiustenkuivaajaa. Käytän sitä joka pesun jälkeen, koska hiukseni näyttävät räjähtäneiltä, jos ne antaa kuivua. Jos käytät lämpölaitteita käyttäkää jotakin lämpösuojaa. Hiusten kuivaajalle riittää pelkät lämpöä suojaavat hoitoaineet mutta suoristamiselle tarvitaan oikeaa lämpösuojaa. 

3. Valitse mahdollisimman harvapiikkinen harja. Tangle teezer on hyvä takkuharja mutta kuivattaa hiuksia. Ihan tavallisella harjalla saa myös takut pois. Kannattaa myös harjata hiukset aina kuivana. 4. Hiusten pesusta voisi kirjoittaa vaikka kuinka paljon. Ensiksi pese hiukset niin harvoin kuin mahdollista. Saattaa kuulostaa oudolle mutta olen pitkittänyt hiuste pesu aikaani melkein viikkoon. Eihän niitä tarvitse pestä, jos ne ei ole likaiset. Muista myös, ettei hiuksesi ole likaiset latvoista joten sinne ei shamppoota tarvita. Huuhtele ne myös lopuksi niin kylmällä vedellä kuin voit. Hoitoainee on hyvä levittää latvoihin ja sen kannattaa antaa vaikuttaa vähintään 10 minuuttia. 

5. Erilaiset hoitoaineet: Aina kannatta kokeilla uusia ja niin löytää sen oman suosikkinsa. Tavalliset jätettävät hoitoaineet ovat hyviä mutta niiden lisäksi suosittelen erilaisia hiusöljyjä. 


Niin kuin jo aikaisemmin kerroin pääseväni hiusten värjäykseen kaverini lukse. Aikaa kului yhteensä viisi ja puoli tuntia. Olen lopputulokseen todella tyytyväinen. 


Huomiseen!

8 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja kivan väriset hiukset oot värjännyt :-)

    https://millatt.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Todella hyvä postaus ja ihana kuulla että olet lopputulokseen tyytyväinen💜

    VastaaPoista

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.