31.3.2017

Blogitiimi: 5 vinkkiä aloitttelevalle bloggaajalle

Heippa!
Tänään on taas vuorossa blogitiimin kuukauden postaus. Aiheena siis 5 vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle. Mennään suoraan asiaan. 

Ensimmäinen vinkki mitä kannattaa miettiä jo blogia perustaessa. Mistä haluat kirjoittaa? Eli blogille aihe. Blogeja on paljon mutta jos haluat erottua muiden joukosta aiheesi mistä kirjoitat pitäisi olla jotenkin omaperäinen. Tämä voi olla vaikeaa mutta kyllä se oma aihe jostain löytyy. Kirjoita sellaisista asioista mistä pidät ja ole oma itsesi. Silloin kirjoittaminen on helppoa myös sinulle. 


Toisena vinkkinä on aktiivisuus. Päätä joku aikaväli kuinka usein haluat kirjoitella ja yritä pysyä siinä. Suosittelen n. 1-3 kertaa viikossa. Joka päivä postaaminen on työlästä eikä kaikki jaksa postauksiasi lukea joka päivä. Tottakai jos itse jaksat kirjoittaa niin mikäs siinä. 

Aktiivisuudesta päästäänkin laatuun. Joka päivä kirjoitettu postaus on todella työlästä eikä niihin aina jaksa panostaa kunnolla. Yleensä sen huomaa myös lukia. Tee mielummin laadukkaita postauksia ja harvemmin. Panosta samalla myös ulkoasuun ja kuviin, ei pelkkään tekstiin. Kirjoitin viime kesänä postauksen missä on ulkoasu vinkkejä, sen voit lukea tästä.


Neljäs vinkki on oikeastaan ihan kaikille bloggaajille. Suosittelen kirjoittamaan kaikki ideat paperille. Joku pieni vihko pelkästään blogi jutuille on todella kätevä. Sinne voit kirjoittaa niin idoita kuin suunnitella postauksia. 

Viimeinen vinkki: Mainosta blogiasi. Voit kertoa siitä niin kavereille kuin mainostaa netissä. Kirjoittaessa kommenttia toisen blogiin laita loppuun oman blogisi osoite. Toki on myös keskustelupalstoja, joissa ihmiset linkkailevat blogeja. Kokeile eri tapoja. 

Jaa om vinkkisi ja blogisi kommenteissa! :)

4 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä oot listannu!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja ja hyödyllisiä vinkkejä! Tykkäsin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiva kuulla että pidit

   Poista

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.