21.7.2017

Mitä valokuvaaja pakkaa mukaan vaellukselle?

Heippa!
Otsikko varmaan kertookin mistä on kyse, mutta avaan asiaa vielä vähäsen. Olen lähdössä ensi viikon perjantaina (28.7.) lemmenjoelle vaeltamaan. Olemme siellä viikon ja sinä aikana on tarkoitus kuvata lapin kaunista luontoa mahdollisimman paljon.
No nyt kuitenkin asian. Ajattelin näyttää mitä kaikkea kamera tarvikkeita otan mukaan.


Ostin uuden kamerarepun, jotta saan kaikki mahtumaan ja helposti mukaan.Tottakai mukaan lähtee myös kamera ja siihen mukaan otan kaksi objektiivia. Ensimmäisenä uuden tulokkaan. Tamronin 70-300mm 1:4-5.6 tele-macro objektiivi. Olen tätä vasta todella vähän ehtinyt testailemaan, mutta vaikuttaa todella hyvältä. Macro ominausuuden takia myös lähikuvien ottaminen onnistuu todella helposti. Toki mukaan lähtee myös kameran mukana tullut Nikonin 18-105mm 1:3.5-5.6 objektiivi. Ja itse runko on Nikon D5300.

Tässä ei silti ole kaikki mitä pitäisi muistaa ottaa mukaan.


Esimerkiksi linssin suojukset, vara-akut ja muistikortit on myös hyvä olla mukana ja ladattuna.
Muisti kortteja otan kaksi 32Gt ja akkuja lähtee mukaan kolme kappaletta.
Kameralaukusta mulla löytyy aina muutama silmälasin puhdistuspyyhe, jos jotain likaa on vaikka kameran näytöllä.

Molempiin objektiiveihin on mukana myös vastavalosuojat.


Kolmijalka olisi ihan kiva, mutta painaa todella paljon ja on vähän hankala kulettaa, joten jätän sen kotiin. Samoin en ota ylimääräisenä painona mukaani toista kameraa vaan jätän senkin suosiolla kotiin.


Koska Suomen ilmasto on mitä on ja ikinä ei tiedä sataako vai paistaako on myös varauduttava kosteuteen ja suojattava kaikki. Pakkaan kaikki vesi- ja ilmatiiviisti, jotta mitää en satu.

Sitten onkin kaikki pakattu.


Tälläinen postaus tällä kertaa. Onko sinulla jotain vinkkejä pakkaajalle?

2 kommenttia:

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.