7.8.2017

Vihdoin kotona!

Heippa!
Lähdimme perjantaina 28.7 illalla ajamaan bussilla kohti Lemmenjokea ja viime perjantaina 4.8. (joka on muuten Vinun syntymäpäivä. Onnea Vinu 7v.) tulimme aamusta takaisin. Matka kesti yhteensuuntaan taukojen kanssa n. 14h ja koska matkustimme yöllä piti yrittää nukkua bussissa. Menomatkalla nukuin ehkä puolituntia ja tulomatkalla 5h.

No nyt on kuitenkin saatu nukuttua vähän univelkoja pois ja päästy koneen ääreen muokkailemaan siellä viikon aikana otettuja kuvia.


Lauantaina saavuttiin paikkaan, johon bussi meidät jätti ja siitä lähdettiin hyvin pian veneellä kohti Ravadasjärveä, jossa tehtin ruokaa.

Kokonaisuudessaan venekyyti kesti n. 40 minuuttia. 


Ravadasjärveltä alkoi sitten meidän n. 40-50 kilometrin mittainen matka. Ihan matkan aussa nähtiin todella kaunis vesiputous. Muutenkin sekä pieniä, että suuria tunturipuroja näkyi paljon ja niissä sitten täytettiin juomapulloja.

Tuo matka riippuu ihan siitä laskeeko siihen vain rinkka selässä kävelyt matkat vai myös tuntureilla käydyt.Iltaisin saatettiin tehdä nuotio, joka sitten lämmitti kivasti ja toimi myös hyttyskarkottimena.

Ja eihän me ihan kuivinakaan selvitty, kun vettä satoi. Onneksi se suurin sade tuli vasta keskiviikkona niin ei sitten jouduttu olemaan koko viikkoa märissä vaatteissa.
Parina päivänä kiivettiin vähän korkeammalle. Kyseinen kuva on jostain Jäkälä-Äytsi nimisen joen(?) viereiseltä tunturilta, jossa tehtiin ruokaa. Tuolla oltiin sunnuntaina päivällä ja maanantaina oltiin sitten jollain toisella tunturilla ilman rinkkoja. Tunturien huipuilla oli todella hienot maisemat, joita olisi varmasti voinut ihailla pidempäänkin, mutta puhelimen tuijjottamiseen meni myös oma aikansa, koska sieltä oli ainoa yhteys ulkomaailmaan. Vasta viimeisen illan yöpaikasta oli mahdollisuus soittaa ja käyttää nettiä ilman, että kiipesi korkeammalle.


Sunnuntaina tunturin huipulla nähtiin kaukana juokseva poro (harmi, en saanut kuvaa) ja porojen luurankoja oli myös maassa aika paljon. Eläviä poroja nähtiin vaelluksen aikana vain yksi ja matkalla sitten useampia.


Koko vaellus meni hyvin ja kaikilla oli ilmeisesti hauskaa. Mukana olleet kaksi pienempää lastakin jaksoivat kulkea hyvin mukana ja kenellekkään ei sattunut mitään niin vakavaa, että olisi aikaisemmin tarvinnut pois lähteä. '


Oletteko te käyneet ennen lapissa tai Lemmenjoella?

12 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja maisemia

  http://unelmaani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maisemat olivat tpdella näkemisen arvoisia ❤

   Poista
 2. Kuulostaapas ihanalta! Haluaisin itsekkin lähte joskus vaeltamaan jonnekkin pohjoiseen, joko kävellen tai hevosten kanssa. Tosin ne hevoset houkuttelisivat enemmän tällaista heppatyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, jos mitenkään tulee mahdollisuus kannattaa lähteä. Hevosten kanssa varsinki matkasta voisi tulla vielä hauskempaa :D

   Poista
 3. Upea reissupostaus hienoine kuvineen <3

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia!♥

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia<3 Itekki olis ihan super kiva käydä joskus vaeltamassa vähän pidempää reittiä :D

  https://hetkessamukana.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Kyllä meidän lippukunnassa niitä mahdollisuuksia tulee vielä ja jos voi vähän jo vinkata niin ihan ulkomaan matkakin on suunnitteilla :)

   Poista
 6. Ihania kuvia, ja oon käynyt Lapissa kolme kertaa, jos Ruka lasketaan Lapiksi, muuten sitten kaksi kertaa Levillä :)

  http://aadaaws.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Levillä olisi myös todella kiva päästä käymään varsinkin talvella siellä voisi nähdä revontulia :D

   Poista

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.