26.3.2018

5 Syytä Palkata Valokuvaaja


Heippa! 
Monesti tulee mietittyä miksi kannataisi palkata valokuvaaja. Oli sitten kyseessä pienemmät tai suuremmat juhlat, tapahtumat tai vaikka vain uuden profiilikuvan vaihto, kannattaa valokuvaaja palkata. Tässä viisi hyvää syytä miksi sitten se olisi kannattavaa. 

Kuvasin ensimmäiset hääni vähän aikaa sitten. Osa niistä kuvista, ovat kuvittamassa tätä postausta.


1. Hyvälaatuiset kuvat
Kun kuvat ottaa paremman kuvaajan käsissä otetulla kameralla, ne ovat paljon parempi laatuisia. "Hyvä kamera ei tee hyvää kuvaajaa" -sanonta toimii tässä erittäin hyvin. Oli sitten mutkä juhlat tahansa juhlavieraat eivät välttämättä ole aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Niistä kuvista ei myöskään voi olla varma kuinka hyvin ne onnistuvat. Valokuvaajan ottamia kuvia on kuitenkin kiva katsella myös vuosien päästä.


2. Säästät aikaa ja vaivaa
Kuvien muokkaus vie ison osan ajasta, eikä siihen sopivaa ohjelmaan kuitenkaan haluta ostaa. Myös kuvien keräily useilta juhlavierailta on työlästä ja hyvin turhauttavaa.3. Anna sukulaisten juhlia rauhassa
Sukulaiset ja muut juhlavieraat ovat tulleet paikalle juhlimaan. Vieraat eivät kaipaa paineita siitä, että kuvien pitäisi olla täydellisiä. Myös tunnelma voi mennä pilalle, jos vieraat joutuvat kuvaamaan kaiken, eivätkä saa keskittyä muiden kanssa keskustelemaan.

4. Kuvia on varmasti riittävän paljon
Muutaman juhlavieraan muutama räpsy sieltä täältä ei välttämättä riitä. Useamman tunnin kuvauksesta tulee valokuvaajan ottamana useita satoja kuvia (n. 20-30 kuvaa / tunti). Entä jos tekniikka pettää? Kuvauhetkiä on vain yksi, eikä kuvia voi enää uusia. Siksi on tärkeää onnistua kerralla. 

5. Toiveesi huomioidaan
Isompiin kuvauksiin on hyvä varautua etukäteen suunnittelukokouksessa, jossa asiakas saa kertoa mitä haluaa kuvattavan. Asiakkaalla saattaa olla selkeä näkemys millaisia kuvia hän haluaa ja valokuvaaja tietää miten ne toteuttaa. Ammattilainen löytää oikeat kuvakulmat ja osaa asettaa asetukset sopivikisi kuvaustilanteen mukaan.


Ei silti saa unohtaa, että sukulaisilla on silti oikeus räpsiä kuvia omaksi muistokseen. 
Miksi te palkkaisitte valokuvaajan? Mikä vaikuttaa kuvaajan valitsemiseen?

Ps. Onko sinulla ongelmia profiilikuvan valitsemisessa? Käy lukemassa aikaisempi postaukseni aiheesta "5 Vinkkiä Parempiin Profiilikuviin"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.