9.3.2018

5 Vinkkiä Parempiin ProfiilikuviinHeippa!
Profiilikuva on somessa niin iso asia, että haluaisin jakaa minun 5 vinkkiä hyvään profiilikuvaan.


1. Näytä mitä teet
Profiilikuva on kuva, jonka vierailija näkee ensimmäisenä ja siitä saadaan heti jonkinlainen vaikutelma ihmisestä. Siksi on hyvä olla edustava, hyvälaatuinen kuva itsesä tai jostain tuotteesta. Jos yrityksesi tekee kauneushoitoja, ei ehkä kannata laittaa profiilikuvaksi kuvaa, jossa näkyy kissasi. Tällöin parempi vaihtoehto on esimerkiksi sinä tekemässä työtäsi. Ylläoleva kuva on hyväesimerkki tälläisestä: Laura tekee sivutyönä kaunesalan työtä, joten uusi ihonhoitolaite kuvassa kertoo heti jotain hänen työstään.


2. Oma kuva ei ole pakollinen
Varsinkin yritykset, jotka myyvät tunnettua tai jotain tiettyä tuotetta, voi itse tuotteen kuva olla parempi vaihtoehto. Kaikki tietää Nikonin kamera merkkinä, mutta tuskin moni osaisi yhdistää jotain Nikonilla työskenteleviä henkilöitä. Jos kuvassa on selkeästi Nikonin kamera tunnistetaan heti mistä on kyse. Siksi kannattaa tarkkaan miettiä mikä on paras kuva ajatellen omaa sisältöään. 


3. Väreillä on merkitystä
Monesti värillinen kuva on parempi, jos sisältösi on myös värikästä. Tässä on nyt pari kuvaa, joiden tyyliin sopii, että kuvat ovat mustavalkoisia. Vanhatyyli ja muutenkin tylsä väritön tausta kaipasi harmaata ja siksi mustavalkea on parempi kuin värillinen. Toisaalta värikkäämpi kuva jää yleensä paremmin mieleen. 


4. Panosta laatuun

Niin kuin sisällöstäkin sanotaan aina pitää panostaa laatuun. Koska ihminen päättää muutamassa sekunnissa jääkö hän katselemaan lisää sisältöäsi vai ei, on profiilikuvaan on panostettava erityisesti. Kuva olisi tietty hyvä käydä ottamassa jonkun kuvaus taitoisen kanssa mutta myös hyvä laatuinen selfie voi toimia myös.


5. Ei tekstiä, ei logoa
Profiilikuva näkyy todella pienenä, joten tekti ei siitä erotu. Logo ei ole myöskään paras vaihtoehto, ellei tuotteesi/palvelusi ole riittävän tunnettu. Nikonilla on instagramissa profiilikuvanaan oma logonsa ja se sopii heile. Mutta jos nyt ajatellaan vaikka blogimaailma, en voisi kuvitella, että minulla ja lukemillani blogeilla olisi välttämättä käytössä omaa "logoa" tai muutakaan tekstiä. 

Nämä kaksi kuvaa on otettu tietyn autokoulun käyttöön, mutta sopisi erittäin hyvin myös profiilikuviksi. Toisaalta, koska autokoulu on aika tuttu tällä alueella, voisi sen logo olla myös profiilikuvana.


Tälläisiä vinkkejä mulle tuli mieleen. Toivoisin teidän jakavan kommenteissa omat vinkkinne ja kertovan opitteko jotain uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.