11.4.2018

10 Vinkkiä Puhelimella Kuvaamiseen


Heippa!
Esitin pienen kyselyn pari viikkoa sitten ja siellä sai toivoa tulevaa sisältöä, mitä täällä blogissa haluatte nähdä. Vastauksista päätellen teitä kiinnostaa eniten kuvausvinkit ja hetket elämästäni kameran takaa.

Tällä kertaa otsikon mukaan kerron vinkkejä puhelimella kuvaamiseen. Ilman sen suurempia alku selittelyitä mennään suoraan asiaan.

Käännä kuva vaakaan
Pidämme puhelinta lähes aina pystysuunnassa ja siksi ei tule ajateltua tätä riittävän usein. Vaakakuva on lähes aina parempi vaihtoehto.

Kuvaa takakameralla
Vaikka etukamerassa onkin nykyään lähes yhtä hyvä laatu, kannattaa käyttää aina kun on mahdollisuus puhelimen takakameraa.


Älä käytä salamaa
Himmeässä valaistuksessa käytä mielummin esim. taskulamppua tai vaikka koristevaloja. 

Käytä ruudukkoa
Kultainen leikkaus on avainsana valokuvauksessa. Jotta löydät sopivan kohdan tärkeille asioille kuvassa kannattaa ottaa ruudukko käyttöön.


Manuaali asetukset
Monissa puhelimissa on mahdollisuus muuttaa asetuksia itse. Siksi suosittelenkin perehtymään niihin. Jos sinulla on jo järjestelmäkamera, osaat luultavasti käyttää asetuksia, jotka puhelimestasi löytyvät. Jos et vielä ole perehtynyt kuvaajan tärkeimpiin asetuksiin, voit käydä lukemassa niistä lisää täältä.

Kuvanmuokkaus
Kuvan ottamisen jälkeen se tuskin on vielä täysin julkaisu kunnossa. Siksi sitä täytyy muokata. Pienetkin muokkaukset tuovat kuvaa paremmin esille ja tekevät siitä heti laadukkaamman näköisen.
Lisäämällä vähän kirkkautta, kontrasia ja säätämällä valkotasapainoa, kuva voi muuttaa ulkonäköään paljonkin. Puhelimelle on ladattavissa useita eri kuvanmuokkausohjelmia niin ilmaisia kuin maksullisiakin. Minulla on käytössä Lightroom CC, mutta monet muutkin ovat varmasti hyviä.

Rajaa kuvaa
Vaikka kamerasta löytyykin zoomi, ei sitä kannata käyttää. Se yleensä muuttaa kuvan laatua huomattavasti ja siksi kuvaa kannattaa rajata vasta editointi vaiheessa. Tietysti sekin vaikuttaa laatuun. Paras vaihtoehto on ottaa 


Kuvaa paljon
Kuvaustilanteita on vain yksi. Jos kuvia ei ole riittävästi, se harmittaa jälkikäteen. Siksi itse kuvaustilanteessa kannattaa ottaa mahdollisimman monta kuvaa. Ihan kaikesta voi saada hyvän kuvan. Koska puhelin on meillä aina mukana voimme käyttää sitä eikä aina tarvita kunnon kameraa. 

Kokeile
Kuvia kannattaa ottaa erilaisita kuvakulmista ja kokeilla kaikkea mitä vain keksit. Vaihda tausta tai siirrä kuvattavaa esinettä tai ihmistä toiseen kohtaan. 

Kuvaa
Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä kuvaa mahdollisimman paljon. "Tekemällä oppii" on hyvä sanonta juuri tähän. Jos ei kuvaa ei voi oppia. 

Ps. Muokkaan 99,9% kaikista kuvista, mutta tälläkertaa halusin laittaa ne tähän täysin alkuperäisenä, jotta näette kuinka paljon kuvanmuokkaus oikestai tekee kuvalle. 

Mitä tykkäsitte näistä vinkeistä? Onko jotain mitä sinä haluaisit vinkata muille?

Toivoitte näkevänne hetkiä elämästäni ja siihen on nyt hyvä mahdollisuus. Lähden viikonloppuna 13.-15.4. Tampereelle yhteen valokuvaus koulutukseen ja tulen sieltä päivittämään varmasti jotain myös tänne blogiin, mutta jos haluat aikaisemmin nähdä tekemisiämme siellä voit käydä seuraamassa minua instagramissa @vkmimmim 
Päivitän tarinaani mahdollisimman usein koko viikonlopun. 

8 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä! Ite unohan kyl tosi usein et sen puhelimen voi vakaanki laittaa ja paremmat kuvat tulee just takakameralla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Se on ehkä haastavinta muistaa kääntää se puhelin vaakaan, vaikka onkin nii pienestä asiasta kyse :D

   Poista
 2. Tämmöset vinkkauspostaukset ovat kyllä tosi hyviä <3 Mä oon ainakin tosi surkea kuvaamaan - sekä kameralla, että kännykällä, joten tästäkin postauksesta sain hyvin ideoita!

  http://erelkee.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos kommentista ❤ kuvaamaan oppii vain kuvaamalla ja siksi sitä täytyy tehdä ahkerasti :D

   Poista
 3. Kiinnostava postaus, varsinkin ku mulla hajosi kamera, ja oon nyt muutamaan postaukseen laittanu kännykällä otettuja kuvia. Sain tosi paljo uusia vinkkejä, mitä kannataa tehä. Lähes aina se kännykkä on unohtunu laittaa vaakatasoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi sen kameran takia, mutta onneksi nykyään puhelimen laatu on jo todella hyvä ja sillä pärjää myös ihan hyvin. :)

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä. Pitää ehdottomasti ottaa käyttööön. Voisi saada tuonne omaankin blogiin laadukkaampia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ suosittelen ainankin kokeilemaan kaikkia :)

   Poista

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.