24.5.2018

Miksi käytän somea?


Heippa!
Edellisestä postauksesta onkin jo aikaa. Koulu loppuu pian ja edessä on vielä koeviikko sekä tulevat kuvaukset niin valmistuvien ylioppilaiden kuin lähenevien rippijuhlienkin kanssa.

Nyt kuitenkin postauksen aiheeseen...
Varmasti kaikki meistä käyttää jotakin somea päivittäin. En ole koskaan nähnyt kuitenkaan kenenkään kysyvän tai kertovan miksi käyttää somea. Olin vähän aikaa sitten yhdellä media kurssilla, jossa kouluttajamme kertoi somesta ja antoi myöhemmin meille tehtäväksi pohtia miksi me käyttämme somea. Tästä sain myös idean tähän postaukseen.

Some on todella iso yläkäsite ja määrittää ison osan kaikesta mitä teen netissä. Selaan päivittäin instagramia ja facebookkia, mutta sen lisäksi keskustelen whatsapissa, käytän snäppiä, kirjoitan blogia bloggerissa ja katson youtube videoita eikä siinä vieläkään kaikki. Käytän siis todella montaa eri some kanavaa, vaikka en käytä läheskään kaikkia mitä on olemassa.


Koska muutkin käyttää...
Palataan nyt vuosia taakseppäin. Liityin facebookkin, koska siellä oli kavereita ja halusin nähdä mitä he siellä jakoivat. En myöskään olisi halunnut uutta puhelinta, johon sai netin, jos whatsappia ei olisi ollut olemassa. Samoin kävi snäpin kanssa, koska kaveritkin käyttää sitä niin tottakai minäkin. Okkei pärjäsin hyvin ilman snäppiä pitkään, mutta viime elokussa sitten menin lataamaan sen, vaikka en sitä oikeasti tarvitse mihinkään. Joo on kivaa laittaa kaverille kuva uudesta paidasta, mutta yhtä hyvin sen voi näyttää seuraavana päivänä koulussa tai laittaa kuvan viestillä whatsapissa.

Tiedon saanti
Kuulun niihin ihmisiin, jotka lukevat hyvin vähän uutisisa, mutta tiedän silti monista ajankohtaisista asioista, mutta miksi? Koska näen ja kuulen samat asiat somesta. Kaikki jakavat kuvia uutisista ja tiedottavat koko kansalle, kun jotain tapahtuu. Instagramiin tuli paljon kuvia, kun Avicii kuoli. Heti ekana sain snäpin kaverilta. Hauskimmat ja turhimmat uutiset jaetaan tietty facebookiss ja sitä kautta kuulen myös niistä.


Sisällöntuottaminen
Kuvaan paljon ja siksi haluan myös jakaa kuviani jossain. Pidän myös kirjoittamisesta ja blogin kautta saan tuottaa myös omaa tekstiä. Some on siis osana harrastuksiani monella eri tavalla.

Usein myös haen inspiraatiota kuviin yms. somesta. Näin valmistaudun yleensä myös kuvauksiin. Esim. hääkuviin on kiva etsiä sopivaa tyyliä muista kuvista ja samalla mysö pystyy kuvattavalle näyttämään eri tyylisiä vaihtoehtoja ja pohtimaan sopivaa tyyliä niiden perusteella.

Tästä päästään myös siihen, että suurin osa työstäni pyörii myös sosiaalisen median ympärillä. Löydän 99,9% asiakkaistani pelkän somen avulla ja siksi se on myös suuri osa työtäni. Instagrsmissa minulla on myös erillinen tili niitä varten, jotka kaipaavat vinkkejä tai apua somen käytössä. Tällä tilillä yritän tavoittaa bloggaajia ja yrittäjiä, jotka vielä etsivät omaa tyyliään ja kaipaavat neuvoja somessa olemiseen.


Fanitus
Meillä kaikilla on omat fanituksen kohteemme ja seuraamme paljon myös tunnettuja henkilöitä. Seuraan mielelläni julkkisten arkea, sillä sitä kautta on helpompi samaistua heihin ja käsittää, että myös he ovat ihan tavallisia ihmisiä. Myös musiikkivideon katsominen youtubesta kuuluu somen käyttöön.


Tässä ainankin suurimmat syyt miksi minä käytän somea. 
Onko teillä jotakin lisättävää vai oletko jostain erimieltä?

Kiinnostaako tietää minusta bloggaajana? Käy lukemassa aikaisempi postaukseni "Minä bloggaajana? || 20 kysymystä - 20 vastausta"

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen aihe! ♥

  VastaaPoista
 2. Sosiaalista mediaa tulee käytettyä pääasiassa siihen, että voin seurata muilla paikkakunnilla asuvien ystävieni arkea. Blogiini päivitän valokuviani, sillä uskon että se on hyvä tapa tavoittaa oikeanlainen yleisö joita oikeasti kiinnostaa valokuvaaminen sekä esimerkiksi graafinen suunnittelu. Sosiaalisesta mediasta saisi vaikka kuinka monta mielenkiintoista postausta, tämä oli kiva!

  ♡ : karitakoolla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Somesta todellakin saisi kirjoitettua vaikka mitä. :)

   Poista

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.