6.5.2018

Minä bloggaajana? || 20 kysymystä - 20 vastausta


Heippa!
Erelkee blogin kirjoittaja Erja haastoi minut vastaamaan 20 kysymykseen minusta bloggaajana.
Lopussa haastan myös pari bloggaajaa ja toivon, että myös muut vastaisivat nähin kysymyksiin omassa blogissaan.


Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
Halusin jakaa kuviani ja ajatuksiani ja siitä se sitten lähti. Alussa kirjoitin meidän kissoista, mutta sitten se siirtyi enemmän omaan elämään ja sitä kautta tärkeään harrastukseeni valokuvaukseen. Tälläkin blogilla on ollut monta nim. Melkein kaksi vuotta sitten tästä tuli värifilmi ja sillä tiellä ollaan pysytty. 

Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Ensimmäisen blogini olen luonut 2013 syksyllä, mutta aktiivisemmin olen kirjoittanut 2014 vuoden syksystä.

Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?
Blogini painottuu pääasiallisesti valokuvaukseen. Tykkään jakaa kuvia ja vinkkejä valokuvaukseen liittyen, mutta myös kirjoittaa aiheista jotka liittyvät esimerkiksi someen. Joskus julkaisen myös videoita päivästäni. Kuinka usein päivität blogiasi?
Tavoitteena olisi kaksi kertaa viikossa, mutta en siihen tällä hetkellä pysty. Viime aikoina kuitenkin kerran viikossa on tullut postaus. Vielä hetki niin alkaa kesäloma ja on toivottavasti edes vähän enemmän aikaa blogilleni. 

Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Aikaisemmin oli teksti ja sitten kuvat. Tänä vuonna kuitenkin olen muuttanut postausten ulkoasua niin, että ensin tulee yksi kuva sitten teksti. Saman rakenteen voi nähdä oikestaan kaikista tänä vuonna julkaistuista teksteistä. 

Mistä saat inspiraation postauksiisi?
Ideat saattaa tulla milloin ja missä tahansa. En halua tehdä samaa, mitä joku toinen on jo tehnyt, mutta voin tehdä jostakin asiasta oman version. Viime aikoina olen kuitenkin keksinyt paljon ideoita myös itse. Usein käy myös niin, että juttelen jonkun kaverin kanssa tai teen jotain koulutehtävää ja saan hyvän idean, vaikka se ei liittyisi keskusteluun millään tavalla. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
Kirjoitan aina, kun tulee sellainen fiilis. Jos tulee hyvä idea niin aloitan yleensä heti, enkä välitä kellon ajasta. Useimmiten kirjoitan kuitenkin iltaäivällä koulun jälkeen tai koulussa hyppytunneilla. 


Kuinka usein teet jotain blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Välillä tuntuu, että liiankin usein. Suunnittelen postauksiani paljon, mutta harvoin kaikki niistä edes päätyy julkaistaviksi. Kuvia otan myös niin usein kuin ehdin ja kommentteja käyn lukemassa vähintään joka toinen päivä. 

Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
Luen. Viime aikoina koulu ja kaikki muu on vienyt todella paljon aikaa, enkä ole ehtinyt lukemaan paljoa. Yleensä luen valokuvaus aiheisia blogeja, mutta joskus tykkään selailla esim. ruoka ja käsityö blogeja. En niin välitä perinteisistä lifestyle ja kauneus blogeista, mutta joskus niissäkin voi olla jotain kiinnostavaa. Tällä hetkellä seuraan aktiivisimmin vain näitä kahta blogia:
Kuviakin kiinnostaa
Tiia Juutinen

Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Ulkoasuun kiinnitän huomiota ensimmäisenä, mutta sen jälkeen luen pari ensimmäistä tekstiä. Niiden pituus, tyyli ja kuvat vaikuttavat paljon. Liityn lukiaksi aika helposti, mutta en ole niin aktiivinen lukija. 


Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
Positiiviset kommentit, postausten kirjoittaminen ja oman kehityksen näkeminen.

Entä kolme huonointa asiaa?
Apua! Tähän on vaikea saada kolmea asiaa. Ehkä ne harvat negatiiviset kommentit. Joskus myös stressi siitä, että en ole ehtinyt kirjoittamaan pitkään aika. Kolmantena ainankin joidenkin bloggaajien tapa ajatella vain tilastoja. En ymmärrä, miksi halutaan vaan paljon lukijoita, eikä edes tehdä sen eteen mitään. 

Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Vastaan aina kaikkiin kommentteihin! Todella harvoin on joskus jäänyt joku huomaamatta, koska ne ovat tulleet vanhempiin postauksiin. Tässäkin käytän sitä, että riittävän vanhoihin julkaisuihin joudun tarkistamaan kaikki kommentit, jotta myös huomaan ne. Kommenttien lukeminen on kivaa ja positiivinen palaute piristää aina. 


Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook-sivuja?
On instagram tili. Voit käydä seuraamassa blogiani: @varifilmi_blogi

Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
On... Teen usein luonnoksia, mutta aina niissä jää joku kesken. Milloin puuttuu kuvat ja milloin en keksi enempää tekstiä. Pidän aina "pienen" tauon ja jatkan ehkä muutaman päivän päästä.

Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
Kyllä mun kaverit tietää ja monet on tullut sanomaan, että myös käy välillä lukemassakin, että terveisiä vaan sinne. :D Blogini on julkista sisältöä ja kirjoitan vain siitä mitä voin oikeasti näyttää julkisesti, joten miksi kaverit ja muut eivät voisi olla tietoisia tästä. 


Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
Teen satunnaisesti yhteistyötä eri yritysten kanssa. Useimmiten olen saanut testiin jonkun tavaran tai järjestänyt arvonnan kyseisen yrityksen kanssa. En kuitenkaan hyödy blogistani rahallisesti ja teen yhteistyötä vain sellaisten yritysten kanssa, jotka ovat oikeasti minusta kiinnostavia.

Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
Kesällä 2016  mietin, kuvaako "kissat & minä" oikeasti blogiani ja sitä mistä kirjoitan. Aloin sitten miettimään uutta nimeä ja yhtenä päivänä vaan kuuntelin Nikke Ankaran Värifilmi nimistä kappaletta ja tajusin kuinka paljon kyseinen sana kuvastaisi blogiani. 

Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
En ole koskaan pystynyt pitämään blogin ulkoasia näin pitkään samana. Kesäksi haluan muuttaa sitä vähän erilaiseksi. Haluan tietenkin myös kehittyä itse bloggaajana. Tällä hetkellä olen kuitenkin tyytyväinen itse blogiin. 

Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle?
Tärkeimpänä asiana pidän sitä, että bloggaaja kirjoittaa sellaisesta aiheesta, mikä on hänelle tärkeä. Kuitenkin on hyvä erottua joukosta, eikä tehdä kaikkea samalla tavalla, kuin muut. 


Reilut vuosi sitten olen julkaissut aiheesta postauksen: "Viisi vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle"Haluaisin haastaa vielä pari bloggaajaa vastaamaan näihin kysymyksiin:
Kuviakin Kiinnostaa

Valokuvakirja
Tottakai myös muut bloggaajat voivat vastata näihin kysymyksiin omassa blogissaan. 

2 kommenttia:

Kiitos kaikista kommenteista!

Muistathan kuitenkin, että minulla on lupa poistaa kaikki kommentit, jotka eivät sisällä asiallista kielenkäyttöä tai ovat muuten asiattomia. Kritiikki on kuitenkin sallittua.