5 Syytä ottaa juhlakuvat aikaisemmin


Heippa!
Olen tavannut monia, jotka haluavat ottaa juhlakuvansa virallisena juhlapäivänä. Tämä on ihan hyvä idea, mutta monilla valokuvaajilla yleiset juhlapäivät (esim. valmistujaispäivät) ovat jo täynnä töitä. Paras aika otta juhlakuvat on ennen virallista juhlapäivää. 
Kuvittamaan pääsivät tämän kesän ensimmäiset rippikuvat. 


Tässä viisi syytä siihen, miksi kuvat pitäisi ottaa aikaisemmin:

Olet kerrankin ajoissa
Saat kuvat ajoissa ja ehdit teettämään niistä kiitoskortit jaettavaksi heti juhlien jälkeen.
Kuvien käsittelyssä menee aikaa riippuen valokuvaajasta yleensä muutamista päivistä jopa pariin viikkoon. Myös kuvien teettäminen ja postitus vievät oman aikansa.
Voit rauhassa keskittyä juhlapäivänä pelkkään juhlimiseen ja unohtaa kuvauksen, kun se on jo tehty. Olet kerrankin ajoissa! Muutenkin kaikki mitä vaan voi etukäteen tehdä on kannattavaa. 

Vähennä kaikkien stressiä ja kiirettä
Juhlissa kaikilla pitää olla hauskaa, ettei kenenkään tarvitsisi stressata. Ajatus siitä, että "kaiken pitää olla täydellistä" stressaa monia. Kaikkeen kiireeseen ja stressiin, kun pitäisi sijoittaa myös kuvien ottaminen, tuo varmasti myös lisää stressiä.

Valmiit kuvat someen
Erityisesti nuoret haluavat jakaa omat juhlakuvansa somessa jo heti juhlapäivänä. Eihän someen voi laittaa omaa juhlakuvaansa enää viikkoa juhlien jälkeen. Somen idea on kuitenkin olla ajankohtainen.


Sopivan kuvausympäristön löytäminen
Juhlapaikalta voi olla vaikea löytää juuri sopivaa kuvausympäiristöä. Yleensä myös juhlan aikana ei ole kiva lähteä tunniksi tai pariksi vain ottamaan kuvia ja jättää vieraita keskenään.

Riittävän rento kuvaustilanne
Monille jo kameran edessä oleminen on riittävän jännittävä tilanne. Jos kuvat otettaisiin juhlapaikalla, vieraat ottaisivat todennäköisesti myös samalla omiakin kuvia ja näin jännittävästä tilanteesta tulisi vieläkin jännittävämpi, kun edessä olisikin yhtäkkiä kymmenen kameraa. Kuvaustilanteen täytyy kuitenkin olla rento ja kuvattavan näköinen.

Millon sitten kuvat tulisi ottaa?
Tämä on hyvä kysymys. Koemeikki ja -kampaus päivä on ehdottomasti paras. Samalla voit hoitaa monta asiaa kerralla ja säästät aikaa ja vaivaa. Kuvien toimitusaika vaikuttaa myös päivän valitsemiseen. Kuitenkin noin viikko tai pari ennen virallista juhlapäivää on aika hyvä hetki. Tämä kannattaa ihan kysyä kuvaajalta, että kuinka kauan hänellä menee kuvien toimituksessa. Itse toimitan kuvani muutaman päivän kuluessa kuvauksesta. 


Kiinnostuitko valokuvauksesta? 
Vaikka asun Mikkelissä, voidaan kuvaus suorittaa myös muissa kaupungeissa. Lisää tietoa ja kuvia löytyy osoitteesta valokuvaajamimmim.fi

Tiedän, että tätä lukee myös muut valokuvaajat ja siksi kysynkin, että onko teillä jotain muita ajatuksia aiheesta?

2 kommenttia:

 1. Monta hyvää pointtia, joista olen ihan samaa mieltä! Lisäisin tähän vielä sen, että juhlapäivä on tosiaan melko varmasti ainakin jonkin verran stressaava, eikä ylimääräistä aikaa ole. Tämä voi helposti näkyä myös kuvista. Juhlapäivän iltana taas ilme näyttää helposti melko väsyneeltä. Mutta onhan juhlapäivänä kuvaamisessakin toki puolensa, eipähän ainakaan tarvitse laittautua moneen kertaan :D

  www.kuviakinkiinnostaa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä juuri! Ihmettelen silti, kuinka monetkin haluavat otaa kuvansa kuitenkin juhlapäivänä. Jokainenhan sen itse päättää milloin kuvansa haluaa ottaa ja onhan nämä vain tälläisiä ajatuksia miksi kannattaisi kuitenkin vaivautua laittautumaan myös toisena päivänä. :)

   Poista

Kiitos kommentista!