Kuinka sisustaa kuvia?Valokuvista saa tehtyä pienilläkin asioilla paljon kiinnostavamman ja paremman näköisen. Rekvisiittaa on olemassa monenlaista, eikä siihen ole vain yhtä oikeaa tapaa käyttää sitä. Haluan kuitenkin jakaa omia vinkkejä ja ideoita mitä kaikkea voi käyttää rekvisiittana omissa kuvissaan.


Kukat
Kukat ja muut erilaiset kasvit tuovat kuvaan väriä ja ovat yksiä parhaimmista rekvisiitoista, joita tiedän. Kukat ovat monipuolisia ja niitä voi käyttää lähes missä kuvassa tahansa. Esimerkiksi piirrustuksia kuvatessa voi laittaa kuvan nurkkaan maljakon, missä on kukkia.
Usein ei edes tule ajatelleeksi, että myös ihmisiä kuvatessa kukat ovat osa rekvisiittaa. Erityisesti rippikuvissa käytetään usein ruusuja ja nekin kuuluvat rekvisiittaan.

Kynttilät / muut valot
Tunnelmaa voi luoda kynttilöillä tai vailka koriste valoilla. Kynttilät sopivat paremmin talvella kuvaamiseen, mutta mikään ei estä käyttämästä niitä myös kesällä.
Koristevalot toimivat kuvissa parhaiten, kun sijoitat ne ihan kameran linssin eteen.


Vanhat kamerat / vanhat koriste esineet
Vanhat kamerat ovat jo itsessään hieno kuvaus kohde, mutta niitä voi käyttää myös rekvisiittana. Sisustuskuvissa vanhat esiteet lisäävät tunnelmaa, mutta ihmisiä kuvatessa ne voivat kertoa esimerkiksi kiinnostuksen kohteista.

Kynät, vihkot, paperit...
Ns. Flat lay valokuvauksessa on tarkoitus kuvata asetelmia. Tälläisillä kuvilla saatetaan mainosta jotain tiettyä brändiä, mutta näitä näkee paljon myös blogi kuvina.


Ole luova
Lähes kaikkea voi käyttää rekvisiittana kuvissa. Tässä vain mielikuvitus on rajana. Potreteissa voi käyttää apuna kuvattavan mielenkiinnon kohteita tai vaikka harrastuksia. Lapsella se voi olla vaikka joku lelu. Monista kuvista saa tehtyä enemmän kuvattavan tyylisiä pienillä yksityiskohdilla. Täytyy kuitenkin olla varovainen, ettei kuviin tule liikaa yksityiskohtia. 

Onko sinulla, jokin erityinen esine tai asia, jota käytät kuvissasi? Jaa myös omat vinkkisi kommenteissa!

4 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä! Munki mielestä kukat ja ylipäätänsä kaikki kasvit on parhaita rekvisiittoja. Niillä saa just väriä sekä erilaista luonnetta ja jopa tunnelmaa eri aiheisiin kuviin. Voi olla hempeää tai hiukan rosoisempaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kukat on myös mun yhtiä lemppareista, harmi vaan et oon niin huomo hoitamaan, että kuivuu hetkessä
   :D

   Poista
 2. Tää oli hyvä postaus, hyviä vinkkejä kuvien reksiviittaan! Kukat on kivoja kuvissa. Saa nähä miten vaan ite onnistun kuvien sisustuksessa. Kai sen vaan harjoittelemalla oppii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kannattaa ihan rohkeasti lähteä kokeilemaan ja harjoittelemaan. Löydät varmasti oman tyylisi ja opit paljon uutta. :)

   Poista

Kiitos kommentista!