Mikä luontokuvauksessa kiinnostaa?


Heippa!
Kävin vähän aikaa sitten kuvaamassa ilta-aurinkoa yhden läheisen lammen luona. Tein siitä postauksenkin, jonka voit käydä katsomassa tästä.

Saatiin taas aurinkoiset ja lämpimät ilmat takaisin tännekkin ja tuli käytyä uudestaan kuvaamassa näitä upeita maisemia. Nämä kuvat ovat siis sen saman lammen lähettyviltä. Kuitenkin haluaisin myös kertoa samalla tässä yhdestä minulle tärkeästä asiasta.


Tämä asia on luontokuvaus. Siinä on monia hyviä ja huonoja puolia. Onneksi näitä hyviä löytyy paljon enemmän. Pohdin kuitenkin hieman miksi minä pidän luontokuvauksesta tai mikä siinä oikein kiinnostaa.

Oma rauha
Tykkään liikkua luonnossa, koska siellä on rauhallista. Yleensä kuuntelen samalla jotain musiikkia ja keskityn helposti pelkästään siihen ja niihin upeisiin maisemiin. Pystyn hetkeksi unohtamaan kaiken muun ja rentoutumaan. Vaikka usein olen kuvaamassa yksin, on joskus myös kiva ottaa kaveri mukaan. Silloin tulee kyllä kuvattua paljon vähemmän ja keskityttyä enemmän siihen seuraan.Luovuus
Asiakaskuvausten jälkeen kuvat tulee muokattua hyvin samalla kaavalla ja niissä minulla on hyvin yhtenäinen tyyli. Teen aina kuvista omaan tyyliini sopivia enkä käytä ns. ylimääräistä aikaa kuviin. Tarkoitan, että en muuta värejä suuresti tai kokeile mitään ihan uutta tyyliä. Luontokuvissa saan kuitenkin itse päättää mitä haluan kuvilleni tehdä ja voin kokeilla täysin erilaista tyyliä. Samalla saatan oppia jotain uutta tai keksiä jonkun idean mitä haluan kokeilla myös muissa kuvissa.

Harrastus
Valokuvaus on minulle myös tärkeä harrastus. Aluksi kuvasin lähinnä matkakuvia ja omia kissoja. Siitä se siirtyi kuitenkin aika nopeasti luontokuvaukseen ja se onkin ollut monta vuotta minulle yksi tärkeimpiä harrastuksia. Vaikka valokuvaus on nykyään myös työni haluan pitää edes osan siitä harrastuksena. Kauniit maisemat
Kaupungissa asuessa ei näe tai ymmärrä samalla tavalla kuinka kaunista luonnossa oikeasti on. Luonnossa liikkuessa ja kuvatessa saattaa kiinnittää huomionsa yhteen pieneen yksityiskohtaan jota ei olisi aikaisemmin edes ajatellut. Esimerkiksi alla oleva kuva etanasta. Kyllähän sen tiedostaa kuinka hitaasti se liikkuu, mutta ei sitä koskaan sen enempää ajattele. Miettikää nyt kuinka pitkä matka tuo muutama senttimetriä on etanan vauhdilla tuohon heinän luokse. 

Joskus on kiva lähteä myös kauemmas kuvaamaan luontoa. Viime kesänä kävin lapissa vaeltamassa ja kamera oli ehdottomasti mukana. Lapin luonnossa on jotain niin erilaista mitä täällä Mikkelissä. Nyt tulevana syksynä on myös tarkoitus lähteä kuvaamaan luontoa vähän erilaisempaan paikkaan. Haluan ikuistaa niihin kuviin myös kauniita syksyn värejä ja siksi tämä reissu toteutuu vasta myöhemmin. Sieltä tulee varmasti kuvia myös tänne blogin puolelle, mutta pidän paikan vielä yllätyksenä.


Luontokuvauksen huonoja puolia ovat tietty miljoonat itikat ja muut ötökät. Myös huono sää ja varsinkin talvisin vähäinen valon määrä ovat otettava huomioon. Sateessa voi kuvata ja saada upeita otoksi aikaan, mutta pitää muistaa suojata kamera kastumiselta. 

Pitkään partiossa olleena ja monella leirillä ja vaelluksella sateessa olleena ei enää pieni sade tai muutama itikka enää haittaa kuvausta. Muutenkin ajan viettäminen luonnossa on ja tulee aina olemaan minulle tärkeää.


Tälläisiä ajatuksia minulle tuli mieleen luontokuvauksesta ja sen hyvistä sekä huonoista puolista. Olisi kiva tietää löytyykö sieltä muita, jotka tykkäävät paljon luontokuvauksesta? Mikä siinä on teistä parasta?

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia :) Minäkin tykkään luontokuvauksesta. Parasta siinä on varmaan luonnon rauhallisuus. Luonnossa tankkaa uutta voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luonnossa on todellakin rauhallista ja saa kerättyä voimia ihan eri tavalla kuin normaalisti. :)

   Poista
 2. Kauniita kuvia sinulla. :) Itse tykkään luontokuvaamisesta, kun saa mennä luonnon keskellä omassa rauhassa. Ja luonnosta löytyy paaaljon kaikenlaisia yksityiskohtia. Tykkään itse makrokuvailusta eniten, joten minulle ne ötökät ovat hyvä juttu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Yksityiskohtia on ihana kuvata, mutta välillä kannattaa muistaa katsoa laajempia näkökulmia. :D

   Poista

Kiitos kommentista!