TOP 3 kirjat valokuvaajalle


Oletko lukenut ikinä yhtään valokuvaukseen liittyvää kirjaa? Harvoin oppii mitään lukemalla, mutta ideoiden kerääminen kirjoista on hyvä tapa kehittyä, löytää oma tyyli ja saada inspiraatiota.

Olen lukenut monia valokuvausaiheisia kirjoja. Osa niistä ovat olleet turhia, tylsiä tai muuten vain huonosti toteutettuja, mutta nyt haluaisin kuitenkin jakaa omat lukivinkkini sinulle.

Uuden kameran ostajan paras kirja!
Jos olet vasta ostanut uuden kameran, paras kirja sinulle on tullut sen kameran mukana. Käyttöohjekirja on todella hyödyllinen ja se kannattaa lukea huolella. Et voi ottaa kuvaa ellet osaa käyttää kameraasi. Kuitenkin kaikista kirjoista, joita olen lukenut olen löytänyt yhden ylitse muiden. Kaikki tämän kuvaajan kirjat ovat olleet todella opettavaisia ja olen saanut monta hyvää vinkkiä, joita olen kokeillut ja sitä kautta kehittynyt kuvaajana. Scott Kelbyn kirjat ovat hyvin suunniteltu ja toteutettu. Jokaiselta sivulta löydät yhden vinkin joko liittyen kuvien ottamiseen, kalustoon, kuvan käsittelyyn tai jonkun tietyn aiheen kuvaamiseen. 

Näistä kirjoista tulee myös hyvin esille, ettei aina tarvitse ostaa kalleinta ratkaisua vaan voit saada jotain myös edullisemmin tai ostaa jonkun lisäosan korvaamaan vaikka kokonaisen objektiivin. 

Jos pitäisi valita yksi Scott Kelbyn kirja, jota suosittelisin lukemaan, se kirja olisi ehdottomasti Suuri digikuvaus kirja. Kirja on paksu, mutta erittäin mieluisaa lukemista ja siitä löytyy tietoa niin monesta asiasta. Tämä kirja on opettavainen varmasti monelle. Olet sitten aloittelija tai kokeneempi uskon, että löydät itsellesi jotain tästä kirjasta. 


Halusin ottaa tähän mukaan myös yhden suomalaisen teoksen. Kuvaa asenteella on Kenneth Lehtisen kirjoittama enemmän ehkä aloittelijoille suunnattu kirja. Tässä kirjassa on hyvin esitelty millä kannattaa kuvata mitäkin. 

Erityisesti tykkään, että jokaisen kuvan kuvatekstiin on kirjoitettu millä kameralla, linssillä ja asetuksilla kuva on otettu.

Sisällöltään tämä on monipuolinen ja ainankin minulle tulee sellainen ajatus, että aloittelijakin voi saada helposti hyviä kuvia. Sivuilla on nähtävissä upeita maisemia ja söpöjä eläimiä, mutta myös studiokuvia ja paljon hauskoja hetkiä. Myös kuvankäsittelystä löytyy oma osuutensa. 


Suosittelen hyödyntämään läheltäsi löytyvää kirjastoa ja lainaamaan valokuvauskirjoja sieltä. Valikoima on yleensä suuri ja jokaiselle löytyy varmasti oman kiinnostuksen mukaan aiheeseen sopiva kuvauksen kohde ja siihen hyvä kirja antamaan ideoita. 

Oletko joskus lukenut jotain näistä? Mikä on sinun suosikki valokuvauskirja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!