YRITTÄJÄ #2: Näin kuvaat koruja!*

*Postaus tehty yhteistyössä Rukousten korun kanssa.


YRITTÄJÄ-aiheisia postauksia olin suunnitellut tekeväni kaksi, mutta yrittäjiä on niin paljon erilaisia monella eri alalla, joten en voi mitenkään tehdä vain kahta postausta tätä sarjaa. Facebookissa ja instagramissa kerroinkin jo, että tätä sarjaa tulee useita postauksia liittyen erilaisten tuotteiden ja ihmisten kuvaamiseen sekä kuvan muokkaukseen.

Ole saanut mukaan tähän sarjaan muutamia yhteistyökumppaneita, jotta pystyn tämän toteuttamaan. Kiitos siitä!

Ensimmäisessä osassa käsiteltiin hiukan yleisemmällä tasolla sitä, kuinka voit ottaa itse omat mainoskuvasi. Suosittelen siis lukemaan myös postauksen YRITTÄJÄ #1: Kuinka ottaa omat mainoskuvat?

Tässä postauksessa tulen käsittelemään tarkemmin korujen kuvausta. Rukousten korun Laura lähetti minulle kuvattavaksi muutamia koruja tätä postausta varten.

Kalustona näihin kuviin käytin Nikonin järjestelmäkameraa sekä suurimmassa osasta kuvia linssinä on toiminut Nikonin 50mm f/1.8. Tarkemmat asetukset ovat tietty säädetty valon määrän mukaan. Käytin kuvatessa myös perusmallista kolmijalkaa sekä kaukolaukaisijaa.

Sinä et kuitenkaan tarvitse tätä kaikkea. Ihan perus järjestelmäkamera sekä mukana tullut kittilinssi toimii ihan riittävän hyvin. Nykypäivän puhelimissakin on jo todella laadukkaita kameroita ja sellaisellakin voi ihan hyvän kuvan saada.

Näistä koruista löytyy pieni laatta, joka on ns. taiteilijan käsikirjoitus. Tämä laatta sopii hyvin kaikkiin näihin koruihin, mutta ei vie liikaa huomiota muulta korulta.

Koruja kuvatessa tärkeintä on saada yksityiskohdat hyvin esille. Puhelimella kuvatessa lähin tarkennusetäisyys on todella lyhyt ja saat helposti lähikuvia, mutta kameralla otettuja kuvia joutuu yleensä hiukan rajailemaan. Toisaalta kuvan laatu on kunnon kameralla otettuna parempi eikä pieni rajaus muuta laatua kuitenkaan huomattavasti.

Tuotekuvana korusta olisi hyvä olla vähintään 2 kuvaa. Toisessa lähikuva jostakin yksityiskohdasta ja toisessa kuvassa koko koru. 

"Rukousten korut ovat luonnonmateriaalihelmistä tehtyjä." Näin lukee Rukousten korun facebook sivulla. Kun nämä tulivat postissa, sain heti ideoita miten näitä voisi kuvata. Huomasin myös käsitellessäni näitä, että kaikki ovat hiukan painavampia kuin "tavalliset" korut. Nämä myös vaikuttivat todella laadukkailta ja kestäviltä.

Kuvaus taustoja on paljon erilaisia. Sen valitseminen voi olla haastavaa. Kannattaa ihan lähteä kokeilemaan erilaisia taustoja, jotta löytää omalle korulleen sen parhaimman. Yksinkertaisen taustan saa esimerkiksi pöydästä tai isosta kartongista, mutta taustalla voi käyttää myös kankaan palasia tai niin kuin minä yläpuolella olevassa kuvassa käytin vihkon kantta.

Luonto on myös hyvä paikka kuvata koruja. Taustan merkitys kasvaa ja kuvista saa heti erinäköisiä. Yksinkertaisen taustan saa esimerkiksi isosta kivestä. Meidän pihalla on iso ehkä hiukan ihmisen käsittelemä kivi, jonka päällä otin alla olevan kuvan. Lisäsin siihen vielä pienemmän kiven ja syksyisen lehden. Helposti toteutettu, mutta kaunis kuva.


Tähän koruun oli lisätty vielä kaksi roikkuvaa narua, joiden päässä on pienet helmet. Todella ihana yksityiskohta. 

Ulkona puiden oksat ovat hyvä tapa saada korut roikkumaan jostakin. Varsinkin kaulakorut ja korvikset saa helposti aseteltua kuvaan, mutta ne ovat myös kauniisti näkyvillä. Korvakorut voi asettaa roikkumaan oksasta tai kevyet nappikorvikset voi asetella vaikka puun lehden läpi. Tapoja on monia ja löydät sinun koruillesi parhaimman tavan asettaa ne esille kokeilemalla. 

Syksyn värit ovat myös upeita kuvissa. Näitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Enkä voi koskaan puhua liikaa kuvanmuokkauksen tärkeydestä. Pienillä muutoksilla saat korun vieläkin enemmän esille kuvissasi. Nosta hiukan värikylläisyyttä. lisää kirkkautta... Tee kuvastasi selkeästi oman näköinen. 

Muista käydä myös katsomassa Rukousten korun facebook -sivu ja tykätä siitä. 

Näillä vinkeillä toivottavasti myös sinun korusi saa kauniimmat kuvat. Vaikka viimeksikin kerroin ettet voi korvata ammattikuvaajan ottamia kuvia, mutta saat varmasti edes hiukan myyvempiä kuvia koruistasi.

Jos päätät panostaa enemmän kuviisi, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla (tai somessa) mikäli tarvitset edullisia ja laadukkaampia kuvia koruistasi. Portfoliooni pääset suoraan tästä ja sähköpostiosoiteni on valokuvaajamimmim@gmail.com

Olisi kiva tietää millaisia korujen tekijöitä sieltä löytyy. Kerro siis kommenteissa hiukan itsestäsi ja koruistasi. Voit linkata myös nettisivusi tai somekanavasi alas niin käyn kurkkimassa.

4 kommenttia:

 1. Kiitos kuvausvinkeitä. Olen muutamaan otteeseen kirjoitellut koruista postauksen ja joka kerta törmännyt samaan asiaan: korujen kuvaaminen on vaikeaa. Seuraavan kerran käytän vinkkejäsi-kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korujen kuvaus voi vaikuttaa helpolta, vaikka sitä se ei kuitenkaan ole. Kiva, että sait vinkkejä omaan kuvaukseen. :) Onnistuminen vaatii harjoittelua!

   Poista
 2. Teen pääasiassa kynsilakkakoruja, ovat todella haastavia kuvattavia, melkeinpä pakko ottaa videona että saa vähän paremmin korun esille. Täytyypä näitä vinkkejä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että somessa videot saattaa helposti jäädä katsomatta. Kuvat on nopea katsoa, mutta jäävät kuitenkin hyvin mieleen.
   Harjoittelemalla saat varmasti hyviä kuvia. :)

   Poista

Kiitos kommentista!