YRITTÄJÄ #3: Tuotekuvia pimässä*

*Postaus tehty yhteistyössä Taikapajan kanssa


Kerroinkin viime YRITTÄJÄ-sarjan postauksessa, että kannattaa kuvata tuotekuvia ulkona. Valoisa-aika vähentyy päiväpäivältä ja alkaa tulla pimeää koko ajan aikaisemmin. Tuotteiden kuvaaminen täytty siis tehdä valoisalla tai sitten voit käyttää pimeyttä tehokeinoina kuvissa.

Edelliset osat YRITTÄJÄ-sarjaa:

Suosittelen myös perehtymään kameran tärkeimpiin asetuksiin täältä.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Taikapajan kanssa. Sain siis heiltä kolme erilaista heijastinta kuvattavaksi.


Pimeät illat ovat nyt läsnä ja heijastimia tarvitaan kaikkialla. Minulla on aikaisemmin ollut käytössä lähinnä pelkkiä mainosheijastimia, mitä ei ole niin mukava pitää näkyvillä. Nämä Taikapajan heijastimet ovat todella ihania ja pääsivät heti käyttöön. Ison koon takia nämä myös näkyvät kauas eikä pyöriminen haittaa näkyvyyttä, koska toinen puoli on kokonaan heijastavaa materiaalia.

Näissä kuvissa käytin salaman sijasta taskulamppua. Näin pystyn enemmän vaihtamaan valon suuntaa sekä vaikuttamaan paremmin valon määrrän. Kameran asetukset säätelin sitten valon määrän mukaan. Tarkoitukseni oli saada kuvista hämärämpiä, niin että tausta olisi hiukan tummempi, mutta kuitenkin näkyisi. Tuotteiden valaisemiseen myös irtonainen käsisalama olisi ollut hyvä, mutta minulla ei selaista ole ja siksi käytin taskulamppua, joka toimi tässä tilansteessa  oikein hyvin.

Isolla aukolla sain taustasta sumean. Samalla myös katuvaloista muodostuu suurempia palloja taustalle. Näiden tarkoitus on tuoda vähän jotai näkyviin taustalle, jottei se jää täysin tyhjäksi.

ISO-arvoa nostamalla olisin voinut tuoda kuviin lisää kohinaa ja käyttää sitä tehosteena, mutta päätin jättää sen kuitenkin tekemättä. ISO-arvo oli näissä 250. Halusin kuviin myös sumean taustan, jotta heijastimet erottuisivat hyvin. Tähän käytin siis objektiivin suurinta aukkoa joka tässä tapauksessa oli f/1.8. Jotta sain kuvista kuitenkin riittävän valoisia, jouduin pidentämään suljinaikaa niin, että käsivaralta olisi ollut mahdoton kuvata, jalustasta oli siis jälleen apua.


Heijastimet ovat myös ekologisia, koska ne ovat valmistettu kierrätysnahasta. Tämä oli minulle erittäin positiivinen yllätys.
Tässä olisi vaikka hyvä lahjaidea ilahduttamaan tähän pimeään vuoden aikaan. Vaihtoehtoina on useita erilaisia eläimiä, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva.

Vältä kuvan puhkipalaminen!

Heijastavia tai muita kirkkaita kohteita kuvatessa huomaa, että nämä kohdat palavat helposti puhki. Tätä saa hiukan korjattua jälkikäsittelyssä, mutta kuitenkin parempi olisi se huomioida jo kuvatessa. Valon suunnalla on siis suuri merkitys. Taskulamppu kannattaa sijoittaa tulemaan enemmän sivulta. Kun valo tulee suoraan edestä, kirkkaimmat kohdat palavat helpommin puhki. Hiukan alivalottamalla voi myös yrittää välttää palamisen.

Riittävän pitkillä valotusajoilla myös taustasta saa tehtyä halutessaan valoisamman. Pimeässä kuitenkin on helppo korostaa tuotteita näyttämällä ne tummaa taustaa vasten.


Muista kurkata Taikapajan facebooksivu ja tykätä siitä.
Tässä taas muutama vinkki yrityksesi tuote/mainoskuvia varten. Muista kuitenkin, että voit parantaa omia kuviasi, mutta et täysin korvata valokuvaajan ottamia kuvia.

Jos päätät panostaa enemmän kuviisi, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla (tai somessa) mikäli tarvitset edullisia ja laadukkaampia kuvia koruistasi. Portfoliooni pääset suoraan tästä ja sähköpostiosoiteni on valokuvaajamimmim@gmail.com

Olen suunnittelemassa yrittäjille suunnattua arvontaa ja haluaisinkin sitä varten kuulla minkä alan yrittäjiä sieltä löytyy. Muista seurata blogiani facebookissa ja instagramissa, jotta saat tietää koska arvonta käynnistyy!

6 kommenttia:

 1. Kiitos kivoista vinkeistä. Itse toimin Tupperware konsulenttina toiminimellä ja kuvaan paljon omaa arkea, ruoanlaittoa sekä tuotteitamme. Mainoskuvat tulee meillä valmiina mutta tällä viikolla rupesin miettimään että olisi kiva oppia tekemään ”ammatillisemman” näköisiä kuvia vaikka niitä tuleekin blogi tyyppisesti arjesta ja paljon sekä vain kännykällä tällä hetkellä. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Omassa mainonnassa kannattaa ehdottomasti käyttää mahdollisimman paljon itse otettuja kuvia. Kaikki arkiset kuvat herättävät helpommin huomiota ja kiinnostavat myös enemmän potentiaalisia ostajia. Kännykällä saa todella hyviä kuvia pienen harjoittelun jälkeen. :)

   Poista
 2. Kiva postaus! ja tosi hienot kuvat! :) tuolla on vaan paha kirjoitusvirhe, tarkoitit varmaan, että heijastimet ovat ekologisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lukihäiriö on näköjään taas tullut paikalle. Ekologisia heijastimia siis kyseessä. :D

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä tuotekuviin, aina kun maallikkoja näissä ohjeistaa niin sieltä helposti kehitystä löytyy. Monesti harmittaa, kun muuten loistavat tuotteet on jääneet ihan ilman mitään panostusta kuvien osalta. :)

  Multa löytyy kanssa yks vanhempi video tuotekuvien tekemisestä silloin kun mennään lähes nollabudjetilla. Sitä pääsee tutkimaan tuolta: https://jariheikkila.fi/tuotekuvat-nollabudjetilla-miten-se-onnistuu/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Itsellä ainankin jää monia tuotteita ostamatta ihan vaan huonojen kuvien takia.
   Käynkin kurkkaamassa sun blogia :)

   Poista

Kiitos kommentista!