DIY LIGHTBOX | VIDEO


Lightbox on tuotekuvaukseen suunniteltu laatikko, jonka tarkoitus on pehmentää valoa. Käytännössä tämä toimii siten, että kangas (tai tässä tapauksessa voipaperi) hajottaa valon niin, ettei se luo kovia varjoja kuvattavaan kohteeseen ja siitä taustaan. Näin tuotekuvat saadaan näyttämään siltä, että ne "leijuisivat ilmassa" tai ovat ns. tyhjässä tilassa.

Lightboxit eivät ole kovin kalliita (koosta riippuen n. 50-80€), mutta tässäkin voi ja kannattaa säästää, mikäli tälläistä haluaa vain kokeilla. En kyllä näe syytä miksi tätä ei voisi  käyttää vaikka yrityken omien tuotekuvien ottamisessa. Niin ja ei tämä tarvitse edes kallista kameraa. Puhelimen kamera riittää oikein hyvin.


Lightboxin tekemiseen tarvitset:
 • Pahvilaatikon: koon saat valita itse 
 • Voipaperia tai muuta vastaavaa
 • Teippiä
 • Valkoisen (tai miksei värillisenkin) kartongin 
 • Kaksi tai kolme kirkasta valoa
Tekeminen itsessään on todella helppoa eikä aikaakaan mene kauaa.
Aloitin itse leikkaamalla laatikon aukinaisen sivun reunat pois sekä piirtämällä päätyihin ja päälle neliöt, jotka sitten leikkasin irti. Päällystin nämä kolme aukkoa voipaperilla, jonka teippasin kiinni reunoista. Sisälle vielä asetin valkoisen kartongin taustaksi. Kartongin värillä ei niinkään ole väliä. Voit itse valita mikä on sopiva väri sinun kuviisi.

Voipaperin tarkoitus on pehmentää valon tuloa ja estää kovat varjot. Itse valojen tulisi olla aika kirkkaat ja mahdollisimman valkoista valoa. Minulla on käytössäni hyvin yksinkertaiset pienet ulkokäyttöön tarkoitetu ledivalot. Tällaisia valoja saa monista paikoista ja hinta ei yleensä ole kovin paljoa. Näistä omistani taisin maksaa n. 10€/kpl.

Kameran asetukset olen kuvissa säätänyt seuraavasti. Valkotasapainon pidin automaatilla, jota sitten hiukan korjailin jälkikäsittelyssä. Aukko oli jotain f/1.8 ja f/3.5 väliltä. ISO -arvo oli 100 ja valotusaika vaihteli sitten valojen mukaan.


Mitä tykkkäsit videosta?
Oletko ennen kokeillut lightboxin käyttöä tai haluaisitko päästä kokeilemaan?

2 kommenttia:

 1. Miten voin laittaa yksityisen viestin sinulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpostilla tai somessa saa laittaa viestiä :)
   valokuvaajamimmim@gmail.com
   Tai facebookista @varifilmi

   Poista

Kiitos kommentista!