Kuinka otat itsestäsi onnistuneen profiilikuvan?


Olen joskus aikaisemminkin kertonut 5 vinkkiä parempiin profiilikuviin itsestäsi. Tätä postausta ei valitettavasti ole enää nähtävillä, mutta koska postaus sai paljon positiivista palautetta ja siitä oli monille apua, ajattelin tehdä tästä uudistetun version myös niille, jotka eivät ensimmäistä ehtineet lukea.

Profiilikuvalla on somessa todella suuri merkitys ja näillä viidellä vinkillä sinunkin profiilikuvastasi tulee parempi.

Millä kuvaat?
Ei ole väliä otatko kuvan omalla kännykällä vai onko käytössäsi isompi kamera. Jos kuitenkin käytät kännykkää suosittelen käyttämään takakameraa sekä kameran manuaali asetuksia. Järjestelmä kameralla pystyt kuitenkin säätämään enemmän asetuksia (esimerkiksi aukkoa), joten mikäli sinulla on mahdollisuus sellaiseen kameraan niin käytä ehdottomasti sitä.

Jotta saat kuvasta tarkan ja vältät heilahtamisen, kannattaa käyttää myös jalustaa. Kännykän voi asettaa vaikka pöydän päälle nojaamaan jotakin. Jotta pystyt kuvan ottamaan tarvitset kaukolaukaisimen. Jos sinulla ei ole sellaista, käytä kamerasta (tai kännykästä) löytyvää itselaukaisinta ja 10 sekuntin aikaa.

VINKKI!
Kännykän kameralla kuvatessa, kaukolaukaisimena voi käyttää myös pieniä nappikuulokkeita. Kuulokkeissa olevaa nappia painamalla kamera ottaa kuvan.


Kuinka rajaat ja sommittelet kuvasi?
Kuvien sommittelusta olenkin tehnyt postauksen Kuinka sommittelet kuvasi. Suosittelen lukemaan sen ensin.  Kuvien rajauksesta oli kyseisessä postauksessa mainittu kultainenleikkaus. Profiilikuvassa paremmalta voi näyttää keskelle sijoitettu kohde, mutta harkitse tarkkaan haluatko käyttää sitä vai mennä enemmän perinteisemmällä tyylillä jakamalla kuva kolmeen osaan.

Mikä merkitys taustalla on kuvaan?
Taustan tulisi olla mahdollisimman selkeä, eikä siellä saisi näkyä mitään turhaa. En tarkoita sitä, että taustan tulisi olla täysin tyhjä, mutta siirrä turhat huomiota vievät kohteet pois. Sinä olet sen kuvan tärkein kohde, miksi siis johdattelisist tahallaan katsojan silmän pois itsestäsi.

Taustan merkitys on todella suuri. Eri väreillä sekä esineillä voit luoda erilaista tunnelmaa. Sinun tulee siis tietää mitä haluat kuvallasi viestiä. Värikäs ja kirkas kuva antaa vaikutelman helposti lähestyttävästä ja positiivisesta persoonasta. Täysin erilainen tunnelma tulee mustavalkoisesta kuvasta, jossa on hämärä ja sotkuinen tausta.


Entä sitten itse kuvaus tilanne?
Jotta sinulla olisi jotain mistä valita sopivat kuvat jokaiseen someen, tarvitset reilusti kuvia eri ilmeillä ja asennoilla mahdollisimman monista kuvakulmista. Kun otat riittävästi kuvia, varmistat sen, että sinulla löytyy joukosta riittävän monta mieleistä kuvaa, mistä valita.

VINKKI!
Tee kuvasta enemmän itsesi näköinen pukeutumalla mahdollisimman sinun tyylisiin vaatteisiin ja käyttämällä mahdollisesti jotain rekvisiittaa. Kuvan tulisi olla ihan arkinen kuva, jolla viestit muille ihmisille kuka sinä olet. Minulla esimerkiksi on usein profiilikuvassani kamera kädessä. Käytän vanhaa filmikameraa, koska se sopii minusta hyvin tyyliini ja tykkään myös kuvata filmikuvia harrastuksena. Muista myös vaihtaa profiilikuvasi aina vuoden aikaan sopivaksi.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä...
Valon suunta ja varjot ovat tärkeitä huomioida, kun kuvaat ihmistä. Valon tulisi kohdistua kuvattavan silmiin niin, että ne korostuisivat. Pienet valopisteet silmässä olisi hyvä löytyä, koska se tuo elävyyttä kuvaan. Varmista kuitenkin, että valo ei muodosta kovia varjoja kasvoille.

Luonnonvalo on paras valo, missä voi kuvata. Auringon paisteella etsi itsellesi varjoisa paikka, jossa voit kuvan ottaa. Pilvinen sää on kuitenkin paras vaihtoehto. Myös auringon nousun/laskun aikaan sen valo on riittävän pehmeää eikä se luo kovia varjoja kasvoille. 


Saitko tästä sinulle hyödyllisiä vinkkejä?

2 kommenttia:

 1. Anonyymi22/11/18

  Omaan Honor 7 Liteen saa kameraan ääniohjauksen (cheese, mitä itse käytän yleensä, tai tietty desibeliraja), mikä on helpottanut kuvien ottamista jos joutuu hankaliin asentoihin. Plus käytössä Kuvaa hymyjä -toiminto tuon lisäksi juurikin omien profiilikuvien ottamiseen. Ihan hyvin on tähän mennessä pärjännyt (edellinen kamera ollut pokkari joskus v2005), vaikka halua olisikin hankkia järkkäri, mutta ehkä se sitten kun koulut on hoidettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kulostaa kiinnostavalta. Puhelimen kamerat ovat nykyään todella laadukksaita ja helppo käyttöisiä kaikkien ominaisuuksiensa kanssa. Uusimmissa saa jopa taustaa blurrattua 2 kahden kameran avulla. Tästä ääniohjauksesta en kyllä ole edes kuullut aikaisemmin. :)

   Poista

Kiitos kommentista!