Näin otat helposti itse kuvat joulukortteihin


Joulukortit täytyy postittaa viimeistään 19.12. Jos et ole vielä hankkinut kortteja, ei hätää, ehdit vielä hyvin.

Meillä on ollut tapana tehdä kortit itse ja tänäkin vuonna sukulaisille menevät kortit ovat jo tehty. Haluan kuitenkin itse lähettää kortit omista kuvista tehtynä. Voisin tilata kortit esimerkiksi ifolorilta ja laittaa itse postiin, mutta olen aikaisemmin kokeillut postin omaa sovellusta, jossa voin lisätä kuvan ja tekstin, jonka jälkeen posti hoitaa kaiken muun painamisesta lähetykeen. Lähetän tänä vuonna itse vain kolme korttia ja siksi tämä sovellus on juuri sopiva minulle.

Korttien lähettämiseen on kuitenkin monia tapoja ja varmasti edullisemmaksi tulisi tilata kortit erikseen, jos niitä tarvitsisi enemmän.

Tässä postauksessa haluaisin kuitenkin kertoa muutaman oman vinkkini siihen, kuinka saat helposti tunnelmalliset kuvat omiin kortteihisi.


Tausta tuo tunnelmaa!
Taustalla on suuri merkitys kuvissa. Yritin pitää sen mahdollisimman yksinkertaisena, mutta en kuitenkan halunnut siitä täysin tyhää. Laitoin valot seinälle teipillä ja vaihdoin jouluiset lakanat sekä etsin vielä sopivan peiton. Värimaailma on tietty myös mahdollisimman jouluinen.

Älä unohda pieniä yksityiskohtia!
Kuvassa voit käyttää erilaista rekvisiittaa. Esimerkiksi lapsia kuvatessa laita heille tonttulakit päähän ja anna heille vaikka karkkitangot syötäväksi. Vältät turhat seisoskelu kuvat ja saat toimintaa kuviin heille luonollisella tavalla. Samoin toimii myös erilaiset lelut ja muut pienet kuvan värimaailmaan sopivat esineet.

Vaatteiden valinta on myös tärkeä osa kuvaa. Niiden tulisi sopia taustaan mutta erottua siitä. Vaatteiden avulla voit myös luoda kontrastia. Esimerkiksi vaalea tausta ja tummempi asu sopivat hyvin yhteen.

Rekvisiitan käytöstä kuvissa minulla on erillinen postaus Kuinka sisustaa kuvia?
Mitä sitten kuvata?
Aikaisemmin mainitsemani lapset ovat hyvä esimerkki siitä mitä kannattaa kuvata kortteihin. Isovanhemmat ja muut sukulaiset varmasti ilahtuvat lasten kuvista korteissa. Jos perheessäsi ei ole lapsia, voit hyvin ottaa jouluisen kuvan itsestäsi tai lemmiksitäsi. Kuvassa voi toki olla myös kaunis talvimaisema. Vain taivas on rajana sille, mitä haluat kuvata. 

Vielä viimeistely ja kuva on valmis
Kuvan ottamisen jälkeen enää jälkikäsittely ja kortit ovat valmiita tilattaviksi. Kuvia ei tarvitse käsitellä paljoa, mutta kirkkautta, kontrastia, värikylläisyyttä yms. on hyvä säätää.
Näistä ja monista muista kuvista, joita otin saan varmasti itselleni mieluisat joulukortit lähetettyä minulle tärkeille ihmisille. 


Konkreettinen kortti on minusta mukava saada ja siksi haluan myös itse lähettää sellaisia aina muutaman. Kortin lähettäminen on yksi tapa kuinka voin kertoa toiselle, että hän on tärkeä. 
Lähetätkö sinä jouluna kortteja vai onko se sinusta tärkeää?

2 kommenttia:

 1. Kivoja vinkkejä kuvauksiin! :) Itse en joulukortteja lähetä, ei ole ollut tapana. Muutenkin opiskelijana iso rahanmeno pistää joulukortteja menemään, joten eiköhän sukulaiset muutenkin ne joulutervehdykset saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!
   Onneksi joulutervehdyksen voi laittaa kuvan kanssa vaikka viestillä. :)

   Poista

Kiitos kommentista!