Viime hetken lahjavinkit valokuvaajalle


Onko sinulla koskaan tullut vastaan tilannetta, kun et millään keksi lahjaa läheisellesi? Kaikki eivät edes osaa sanoa mitä he haluavat tai tarvitsevat. Halusin kuitenkin koota muutaman vinkin valokuvaajalle, valokuvausta harrastavalle tai muuten alasta kiinnostuneelle.

Yritän aina keksiä mahdollisimman käytännöllisiä lahjoja. Siksi tästäkin listasta pitäisi löytyä jokaiselle jotain tarpeellista.

Ja mikäli sinä itse olet lähipiirisi ainoa valokuvaaja, linkkaa postaus tutuille niin he saavat vielä viime hetken vinkit mitä sinulle keksisivät. 


Erilaiset pienet kameratarvikkeet
Suotimista tareellisimmat ovat varmasti uv-suojat jokaiselle linssille. Muista kuitenkin, että suotimia on erikokoisia. Ne eivät siis sovi jokaiseen linssiin. Olen onnistunut hävittämään jo pari linssinsuojusta ja luulen, että niin on käynyt myös monille muille. Kannattaa kuitenkin kysäistä onko sellaiselle tarvetta. Muita pieniä kameratarvikkeita ovat esimerkiksi muistikortit. joita ei voi olla liikaa. Myös kaukolaukaisin voi olla hyvä lahja erityisesti monille bloggaajille ja somettajille.

Parhaimman lahjan löydät kuitenkin kysymällä ensin mitä saaja oikeasti tarvitsee. Tai sitten voit ostaa lahjakortin lähimpään kameraliikkeeseen ja saaja voi itse päättää mihin sen haluaa käyttää.


Lukemista aiheesta kiinnostuneelle
Valokuvaus lehtiä löytyy monenlaisia. Kamera-lehti on yksi näistä. Sisältö lehdissä on monipuolista ja jokainen löytää varmasti itseään kiinnostavaa luettavaa jokaisesta lehdestä. Lehdet ovat suunniteltu ehkä hieman kokeneemmille kuvaajille, mutta aloittelijakin voi löytää niistä hyviä vinkkejä. Kuitenkin enemmän aloittelijalle sopivaa lukemista löytyy erilaisista kamerakirjoista. Olen tehnyt aiheesta postauksen TOP 3 kirjat valokuvaajalle, josta löytyy pari hyvää kirjavinkkiä.


Keräilyesineet
Vanhoja käytettyjä kameroita tulee vastaan kirpputoreilla ja yllättävän monet valokuvaajat tykkäävätkin keräillä niitä. Itseltäni löytyykin muutamia filmikameroita ja niillä on kyllä ihan mukava kuvatakkin. Tälläisen kameran lisäksi voi pakettiin ostaa vielä rullan tai pari filmiä niin pääsee sitten kuvaamaankin.

Mikäli lahjan saajalta löytyy polaroidkamera niin lisä kuvat siihen tulevat varmasti tarpeeseen. Polaroidkuvat maksavat jonkin verran ja siksi niitä itse harvemmin tulee ostettua. Lahjaksi niitä onkin kiva saada.

Isommat hankinnat?
Isoimpina lahjoina kamerat, objektiivit, jalustat ja reput tulevat myös käyttöön. Nämä kuitenkin ovat sitten kalliimpia. Lahjan voi onneksi hankkia myös yhdessä suuremman porukan kanssa tai sitten vain kertoa maksavansa tietyn summan jostakin uudesta kameratarvikkeesta.

Hiukan kalliimpi, mutta kuitenkin vielä edullinen lahja voisi myös olla polaroidkamera sellaiselle, jolla sitä ei vielä ole. Kameran hinta on ostopaikasta riippuen noin 80€.


Näistä vinkeistä on toivottavasti apua vielä niille, jotka eivät ole kaikkia lahjoja ehtineet ostaa.
Vai onko sinulla edes tapana antaa lahjoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!