MEDIA KIINNOSTAA!


Mun osalta lukio alkaa olla ohi. Muilla abeilla alkaa ihan pian lukuloma, mutta mulla on vielä pari kurssia käymättä. Valmistun kuitenkin nyt keväällä. Koko kevät tuntuu tulevan todella nopeasti ja ihan pian pitäisi olla jo hakemassa uuteen kouluun. Tässä postauksessa kerron minne olen hakemassa ja miksi.

Ensinnäkin olen muuttamassa Tampereelle huhtikuussa ja tietysti tuleva kouluni löytyy sieltä. Tiedän jo sen, että muutan, vaikka en vielä pääsisi kouluun. 


Mihin haen?
Media-ala on kiinnostanut minua jo pitkään, joten se on myös sitä mitä haluan tulevaisuudessa tehdä työkseni.

Eniten haluaisin päästä Tampereen ammattikorkeakouluun medianomiksi. Medianomi on laaja käsite ja työtä löytyy monelta eri alalta. Olen kiinnostunut kaikesta mediaan liittyvästä, josta tietysti valokuvaus ja kirjoittaminen kiinnostaa erityisesti. 

Medianomi on kuitenkin vain yläkäsite ja koulussa pitää tietysti valita oma suuntautumisensa. Vaikka en olekkaan vielä täysin varma siitä, mitä itse haluan tehdä, minua kiinnostaa eniten kuvaaja sekä leikkaaja. Kyseessä on kuitenkin erityisesti elokuva ja tv-ala, joista molemmat ovat kiinnostavia. 

Vaikka kirjoittaminen minua kiinnostaakin, en siitä halua itselleni työtä. Siksi minusta ei käsikirjoittajaa tule (eihän sitä voi tietää, mutta tällä hetkellä olen sitä mieltä). Tuottajan työhön en ole edes perehtynyt riittävästi (tiedän kyllä mitä se tekee, mutta en ihan jokaista yksityiskohtaa), uskon kuitenkin oma alani löytyvän jostain muualta kuin tuottajan hommista.

Muita vaihtoehtoja?
Olen tiennyt lukion alusta asti, että haluan medianomiksi. Kuitenkin haluan hakea vähintään kahteen paikkaan, vaikka en välttämättä muita paikkoja ottaisikaan vastaan.

Oli viime keväänä Proakatemian tiloissa valokuvauskoulutuksessa ja siellä yksi mukana olleista opiskeli samassa paikassa tradenomiksi. Proakatemia on erikoistunut yrittäjyyteen ja tiiminjohtamiseen. Paikka jäi mieleen ja nyt vasta alkuvuodesta perehtyin siihen enemmän. Koulu vaikuttaa todella kiinnostavalta ja paikkana Proakatemialla on parhaat mahdolliset tilat opiskelua varten.


Uusi koulu osittain jännittää, mutta olen todella innoissani siitä, koska pääsen vihdoin tekemään enemmän minua kiinnostavia asioita. Hakijoita medianomiksi on paljon, mutta sisään pääsee vain 42 oppilasta. Toivon, että voisin olla yksi näistä jo tänä vuonna.

Ennakko tehdätävät tulevat pian ja niistä haluaisinkin kirjoittaa sitten ihan oman postauksen. Miten itse ajattelin ne toteuttaa, miltä omani näyttävät ja muita ajatuksia niistä.

Oletko sinä hakemassa tänä vuonna kouluun?  Olisi kiva kuulla muidenkin ajatuksia uuteen kouluun hakemisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!