Miksi en kuvannut "tavallisia" tuotekuvia?


Pitkästä aikaa oman koneen ääressä. Olin tekemässä tätä postausta jo aikaisemmin, mutta en ehtinyt ylioppilaskirjoitusten takia ja samalla myös koneeni hajosi ja joutui huoltoon. Vihdoin se on ehjä ja saan jatkaa viimeisimpien koulutehtävien tekoa. Blogin puolella on ollut myös hilaista kirjoitusten ja muun kiireen takia. Onneksi pian kaikki on ohi ja pääsen jatkamaan taas tämänkin harrastuksen parissa. 

Perinteisissä valkoisissa studiossa otetuissa tuotekuvissa ei ole mitään vikaa, mutta itse pidän enemmän sellaisista tuotekuvista, joissa on myös tunnelmaa. 

Tietty on olemassa tuotteita, joihin sopii pelkät valkoisella taustalla olevat kuvat, mutta nämä korut kuitenkin kaipasivat vielä jotain pientä korostamaan niitä.


Vaikka sain vapaatkädet näiden kuvaamiseen, asiakas sanoi, että pitää luonnosta ja se voisi myös näkyä kuvissa. Siitä oli hyvä aloittaa ja se myös sopii näihin koruihin todella hyvin. En kuitenkaan halunnut kuvata koruja kokonaan ulkona, jottei luontoa olisi liikaa esillä. Silloin kävisi helposti niin, että koru vain uppoaisi taustaan eikä sen kauneus pääsisi riittävästi esiin.

Moniin koruihin ulkona otetut kuvat sopii todella hyvin, mutta näissä ainankin itse koen, että koru ei olisi saanut olla tarpeeksi esillä. Viime syksynä, kun kuvasin muutamia koruja,  näin niistä jo paketin avattua, että kuvaan niitä myös ulkona. Näistä koruista taas tuli heti sellainen fiilis, että tiedän mitä teen. Viime syksyn kuvista voit käydä lukemassa postauksen YRITTÄJÄ: Näin kuvaat koruja!

Halusin kuvista valoisat, yksinkertaiset ja tietty kauniit. Kuvista sai helposti yhtenäiset samalla taustalla ja luontoteemalla. Myös korujen pakkausrasia sopi kuviin hyvin ja hyödynsin sitä jokaisen tuotteen toisessa kuvassa. Palkinto siis sisälsi kaksi kuvaa jokaisesta viidestä tuotteesta. Kuvat suunnittelin niin, että toinen olis itse tuotteesta ja toinen sopivampi ns. mainoskuva, jossa näkyy tuotteen lisäksi myös yrityksen logo.


Vielä jokin aika sitten, kun näitä kuvia otin, oli pimeää suurin osa päivästä. Halusin kuitenkin käyttää mahdollisimman paljon luonnonvaloa, joten se hankaloitti hiukan kuvausta. Luonnonvalon lisäksi käytin isoa valkoista pahvia pehmentämään varjoja sekä osassa kuvista heijastin katon kautta yhden ledivalon. Suurin osa valosta tuli kuitenkin ikkunasta ja hyvä niin.

Tässä vielä muutama kuva koruista.
Minusta nämä korut ovat ihania, vaikka en välttämättä itse tämän tyylisiä pitäisikään. Eniten tykkäsin kahden viimeisimmän kuvan kaulakorusta ja korviksista. Näitä koruja ja kuvia on nähtävissä esimerkiksi Jasmin Designin instagamissa @_jasmin_design_


Löytyykö koruista tai kuvista omaa suosikkia?

7 kommenttia:

 1. Todella kauniita koruja ♥

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin on ja kiitos siitä niiden tekijälle :)

   Poista
 2. Täällä korujen tekijä, joka on todella tyytyväinen kuviin ❤️ Kiitos vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Oli mukavaa kuvata koruja pitkästä aikaa. :)

   Poista
 3. Helou! Huomasitko että haastoin sut mun blogissa? Otatko haasteen vastaan ? 😉

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana idea voisin tämän toteuttaa vaikka huhtikuusta, kun tapahtuu niin paljon kaikkea kivaa. :)

   Poista

Kiitos kommentista!