7 vinkkiä kuinka voit kehittää itseäsi kuvaajana


Valokuvausvinkit ovat kuuluneet blogiini jo pitkään. Nyt viime aikoina koulu, muutto ja kaikki muu on pitänyt mut sen verran kiireisenä, että en ole ehtinyt niihin panostamaan samalla tavalla, mitä olisin halunnut. Nyt pitkästä aikaa kaivoin vanhan suunnitelman esille ja ajattelin toteuttaa sen.

Kuvaajana on tärkeä kehittää itseään monella eri tavalla. Näillä muutamalla vinkillä voit kehittää itseäsi sekä oppia uutta.


Ota paljon kuvia
Tästä ei koskaan voi sanoa liikaa. Lause "tekemällä oppii" toimii lähes aina. Ottamalla paljon kuvia opit käyttämään kameraasi ja sen asetuksia paremmin. Opit uutta myös kuvakulmista sekä kuvien asettelusta ja saatat keksiä jotain aivan uutta mitä voit kokeilla.

Muista muokata kaikki kuvasi
Kuvanmuokkausohjelmia löytyy jokaisen käyttöön sopivia. Minulla on käytössäni Lightroom, mutta voit käyttää ihan yhtä hyvin mitä tahansa muutakin, kunhan käytät jotain. On tärkeää myös tehdä kuville jälkikäsittely. Valot, varjot, värit, kontrasti... kaikessa löytyy jotain pientä korjattavaa. Muokatessa kehität kuville oman tyylisi, josta sinut erottaa. Se tyyli tulee kehittymään vuosien aikana juuri sinun omaksesi, eikä kenelläkään muulla ole samanlaisia kuvia.

Tunnetuimpiin kuvanmuokkausohjelmiin ja niiden käyttöön löytyy netistä paljon vinkkejä. Olen itse kirjoittanut 6 vinkkiä Lightroomin käyttöön. Muista kuitenkin, ettet kopioi suoraan toisen ottamaa kuvaa vaan teet jokaisesta oman näköisen.

Seuraa muita
Seuraamalla muita kuvaajia voit oppia heiltä. Monet saattavat jakaa vinkkejä omissa some kanavissa tai miksi ei vaikka blogissa. Myös muiden kuvia selaamalla voit oppia uutta.


Kysy apua tai mielipidettä
Ota useita erilaisia kuvia ja muokkaa niitä vähän eri tavalla. Sitten voit kysyä muutamien läheisten tai someseuraajien mielipidettä niistä. Jos tunnet valokuvaajan, voit kysyä myös häneltä mitä voisi tehdä toisin tai vaikka et tuntisi, voi sitä silti kysyä mitä mieltä joku valokuvaaja on kuvastasi.

Poistu mukavuusalueeltasi
Jos olet aina kuvannut vain koiria, kuvaa vaihteeksi jotain muuta. Mitä monipuolisempia kohteita kuvaat, sitä enemmän opit. Voit kuvata mitä tahansa mikä sinua kiinnostaa, mutta kannattaa opetella kuvaamaan myös muutakin. Ei sitä tiedä milloin joku kysyy sinua kuvaajaksi jonnekkin. Siksi portfolio on hyvä pitää mahdollisimman monipuolisena.

Monipuolisten kuvauskohteiden lisäksi muista ottaa kuvia sekä läheltä, että kauempaa kohteesta. Minä tykkään kuvata yksityiskohtia ja siksi lähikuvat ovat paljon tutumpaa aluetta, mutta ei saa unohtaa laajakuvia, sillä niidenkin ottamista täytyy harjoitella.

Älä unohda,
Että hyvien kuvien ottamiseen ei tarvita kallista kameraa. Nykyään puhelimen kameralla voit saada jo todella hyviä kuvia. Jos omistat vanhan järjestelmäkameran, sillä saa varmasti hyviä kuvia. Kallis kamera ei myöskään tarkoita automaattisesti hyviä kuvia, jos sen omistaja ei osaa käyttää sitä.


Toivottavasti opit jotain uutta valokuvauksesta ja itsesi kehittämisestä kuvaajana. Jos sinulla on oma vinkkisi muille voit myös jakaa sen kommenteissa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!